perjantai 19. huhtikuuta 2013

Ahvi

Meidän uusi käsky. Siis tuo "ahvi". :D

Sunnuntaina on koiratanssin SM-kisat ja me ollaan harjoiteltu luvattoman vähän. Ainoastaan kerran möllikisojen jälkeen. Tämä suuri tapahtuma oli eilen. Iita teki kyllä tosi hyvin. Muutoksetkin onnistuivat ja se on paljon se. Todennäköisesti kisatilanteessa se kuitenkin tekee vanhan tutun kaavan mukaan. Mutta sille ei ole mitään tehtävissä alle puolen vuoden ajanjaksolla. :D Eikä se harjoittelu ikinä mitään ole taannut. Näillä mennään ja pidetään hauskaa. Iitan kanssa on kuitenkin aina kivaa. :) Ja eipä meillä missään tapauksessa maailmanmestareiden joukossa ole mitään saumaa eli viimeisestä sijasta taistellaan. ;)

Olen koittanut opettaa molemmille kosketusalustaa tai paremminkin seisonta-alustaa. Ideana olisi sitten käyttää sitä helpottamaan kaukokäskyjä. Otin alustaksi A4-kokoisen pahvin, josta käskysanaksi tuli luontevasti "pahvi". Huomasin kuitenkin heti, että kun Peppi kuuli äänteen "p", se rupesi peruuttamaan. Joten siksi se p-kirjain piti jättää pois ja käsky on nyt "ahvi". :D Harjoituskertoja on takana 3, ja Peppi on edennyt hurjasti ja olen sillä tosiaan ottanut tuon käskysanan jo käyttöön. Mutta Iita. Iita Iita Iita. :D Se on niin hölmö. Kunhan tassuttelee ja tuurilla osuu välillä oikein. Sami sentään sai ekalla harjoituskerralla muutamia onnistumisia. Toisella harjoituskerralla saattoi 10 toistoa onnistua putkeen, mutta sen jälkeen yhtäkkiä Iita on kuin puulla päähän lyöty: "mitä sä oikein tarkotat, ai maahan, kumarrus, tassu, toinen tassu?" Ja se tarjoo noita kaikkia parin sekunnin sisään. Sitten harjoitellaan taas alusta pitäen pahviin koskemista niinkuin se olisi ihan uusi juttu. On se Iita aika ahvi. :)

Mutta siis. Huomenna on ohjelmassa vaatteiden pesua ja koiran harjausta. Ohjelma tehdään vielä pari kertaa läpi. Kaikesta huolimatta musta tuntuu, että olen hyvin valmistautunut. Johtuu varmaan siitä, että tuo kisa on vasta sunnutaina, ettei tarvii raskaan työviikon jälkeen väsyneenä kömpiä kisoihin heti aamusella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti