lauantai 2. helmikuuta 2013

Taitavat tanssitreenaajat

Olin tänään hallilla treenaamassa koiratanssia. Vihdoinkin. Tein eilen paperille koreografiat ja niitä piti sitten kokeilla, että toimiiko vaiko eikö. Pelkäsin etukäteen, että taas ollaan sellaisessa tilanteessa, jossa kaikki leviää käsiin eikä mistään tule mitään. Mutta. Sain yllättyä positiivisesti! Molemmat koirat osasivat ihan huippuhyvin enkä itsekään mokaillut pahasti. Lähinnä ongelmat johtuivat siitä, etten muistanut mitä olin suunnitellut, mutta lopulta sain kaikki ohjelmat tehtyä läpi ihan niinkuin pitikin. Uskomattoman hienoa!

Raivasin agiesteet tieltä ja rajasin niillä 15 m x 15 m alueen, joka vastaa kutakuinkin Salon kisojen kisakehän kokoa. Ensin harjoittelin Iitan kanssa, ja harjoittelin vain HTM-ohjelmaa, koska siinä oli vielä kaikki ihan auki. FS-ohjelma meillä on sama kuin Messarissa joulukuussa ja Iita osaa sen ulkoa, joten sitä ei tarvitse harjoitella, se menee miten menee, harjoittelu ei siihen enää auta. Toki sen ennen kisoja teen vielä pari kertaa läpi. Ihan itseni takia. ;)

Yllättävää oli huomata, että Iita osaa positioita. Se todella osaa seuraa-, väli- ja edessä-positiot sekä uutena alla-position. Vielä syyskuun kisoissakin tuo edessä-positio oli hiukan epävarmalla pohjalla, mutta nyt Iita sen osaa. Heel-positiota Iita ei osaa, mutta tehdään sitä heti ohjelman alussa vain yksi suora pätkä, joten uskon sen onnistuvan. Samoin kulje-positiota Iita ei osaa muuten kuin viivasuoraan eteenpäin. Jos teen pienenkin kaarroksen, Iita siirtyy takaani toiselle puolelle. Eikä Iita osaa mennä tuohon kulje-positioon muuta kuin pujottelun kautta, joten se toteutetaan sitten niin. :) Iitalle taisi uudessa ohjelmassa vaikeinta olla alkuasento. ;) Kuitenkin suurin haaste on nyt se, että muistan myös ohjelman loppupuolen ja että muutenkin reagoin musiikkiin ajoissa. Iitan tekemisiä ei tarvitse jännittää. Ja se on tosi hieno tunne se. :) Mulla on kyllä kaikin tavoin muutenkin hyvä tunne tästä. Tykkään musiikista ja ohjelma on sellainen kuin halusinkin sen olevan. Tässä on vaan yksi mutta. Mun piti videoida meidän harjoitukset, mutta unohdin. Seuraavalla treenikerran jälkeen kun katson videon, voi tunne ollakin ihan eri... Ehkä olen nyt vaan onnellisen tietämätön ja ohjelmamme onkin ihan kammotus. :D

Peppin kanssa harjoittelin ensin HTM-ohjelmaa. Huomasin heti, että front-positiosta täytyy luopua. Peppi meni siinä vinoon, enkä nyt ehdi sellaista jankkaamaan. Eiköhän nuo 5 positiota riitä alokasluokkaan. Peppillekin vaikein oli alkuasento ja siitä siirtyminen ekaan positioon. Mutta näitähän nyt on helppo harjoitella kotona, joten ei mitään hätää. :) Muuten Peppi teki tosi tarkasti. HTM:ssä on Peppin kohdalla vaan se ongelma, että kun siinä tehdään pidempiä seuraamispätkiä, niin Peppi saattaa menettää mielenkiintonsa ja se käy vähän hitaalla. FS:ssä taas on ongelmana se, että Peppi kuumuu liikaa. Vaikeaa. Kyllähän HTM:ssäkin kuumuminen voisi tulla ongelmaksi, jos vaikkapa tekisin tiheämmin siirtymiä positiosta toiseen ja väliin vielä jotain temppuja. Mutta mennään nyt näillä ääripäillä ja testaillaan. Salossa todennäköisesti FS on ensin ja HTM myöhemmin, joten saa nähdä, jaksaako Peppi tehdä HTM:ssä yhtään mitään, kun se on jo väsynyt. No sittenpä sen näkee. Harjoiteltiin pari kertaa myös FS-ohjelmaa, koska ei olla sen muutoksia vielä kokeiltu. Tutut kohdat Peppi teki tosi hyvin vaikkakin vähän säheltäen, mutta uudet kohdat olivat vielä vähän hankalia. No nekin ehditään kyllä saada kuntoon.

Vielä 3 viikkoa kisoihin. :) Aiempien kisojen kohdalla olisin sanonut "enää 3 viikkoa kisoihin". Nyt kaikki on paljon enemmän kesken, mutta silti olo on luottavainen. Johtunee ehkä myös "kotikisoista" eli kisapaikka on sentään jossain määrin tuttu koirille ja minäkin pystyn olemaan rennommin. Kyllä me ohjelmat ajoissa kuntoon saadaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti