sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Tassun nostojen teho

Keskiviikkona Peppi oli fyssarilla, 4 viikkoa edellisen kerran jälkeen. Tällä välin olimme jumpanneet lähinnä tassuja nostelemalla, välillä ahkerasti ja välillä vähemmän ahkerasti. Juoksua katsoessaan Sofie sanoi, että puolien ero on selvästi pienentynyt. Peppin vasen puoli käsiteltiin ensin ja se ei kuulemma tuntunut ollenkaan niin jäykältä kuin viimeksi. Mutta kun oikeaa puolta käsiteltiin, tuntui se edelleen hieman paremmalta kuin vasen puoli ja Peppikin oli paljon rennompi, josta Sofie teki päätelmän, että kenties siinä vasemmassa puolessa on vielä hieman kipua tai jotain, kun Peppikään ei uskaltanut sitä kopeloitaessa rentoutua. Meille kuitenkin näytettiin vihreää valoa hyppytekniikkatreenien suhteen. Eli puolien ero oli kaventunut niin pieneksi, että siitä ei ole haittaa. :) Saimme kuitenkin ohjeeksi jatkaa jumppia ja minun pitää tarkkailla, jos Peppi rupeaa taas liusumaan toispuoleiseksi. Sanoin kyllä, että en minä sitä mitenkään osaa tarkkailla, kun en tätäkään ollut huomannut. Mutta sain luvan lähettää videoita Sofielle, jos on epävarma olo, niin hän katsoo sitten niistä. Muuten hän suositteli uutta aikaa joskus keväällä, huhti-toukokuussa. Katsotaan, voi olla että mennään varmuuden vuoksi jo aiemmin.

Kyselin myös miten tekemäni koiratanssiliikkeet vaikuttavat tuohon toispuoleisuuteen. Nämä varmaan pitäsi osata itsekin tajuta, mutta en vaan tiedä kumpaan suuntaan pyöriminen vaikuttaa kumpaankin vartalon puoleen. Jos Peppi kiertää minua, vahvistuu kuulemma minun puoleinen jalka. Eli sitä pitäisi tehdä niin, että kun Peppi menee etuperin, kiertää se minua vastapäivään. Peruuttaen kiertäminen on Sofien mielestä oikein hyvä jumppaliike, jotta Peppi rupeaa käyttämään takapäätään enemmän. Ja sitä pitäisi tehdä siis niin, että Peppi peruuttaa minua myötäpäivään, jolloin vasen kylki on minua lähimpänä. Tätä kun kotona jälkeenpäin mietin, taisi selvitä tuo Peppin toispuoleisuuden syy. Me ollaan noita kiertämisiä tehty nimittäin juuri toisinpäin, eli niin että oikea puoli on vahvistunut. Tiedän, aina pitäisi tehdä molempiin suuntiin, mutta eipä näitä kiertämisiä olla tehty. Enkä olisi ikinä voinut kuvitella, että ne vaikuttavat noin paljon. No, enhän minä nyt tietenkään tiedä, johtuuko tuo Peppin vaiva näistä kiertämisliikkeistä, mutta vähän vaikuttaisi siltä.

Odotan tosi paljon, että Iita pääsee Leena Piiralle tammikuussa. Sehän on jo tosi pian! Vähän kyllä pelottaa mitä tietoa sieltä mahtaa tulla, mutta hyvä tietysti että saan ohjeita Iitan kunnon vahvistamiseen. Iita on kyllä mun nähdäkseni voinut tosi hyvin jo pitkän aikaa. En edes muista, koska viimeksi annoin sille kipulääkettä, joskus keväällä varmaan. Mutta nyt, eilen, jouduin antamaan. Iita söi tassuaan, joten jotain kipua sillä oli. :( Tosin Iitalla on nyt juoksu, joten voi olla, että johtui jotenkin siitäkin. Nyt ei olla viikkoon edes treenattu mitään. Miksi se nyt olisi kipeä? Vai onkohan sen lonkat rasittuneet tuosta lumessa tarpomisesta? Tai tekeekö kylmyys  huonoa? Joka tapauksessa ei ole kiva, jos Iitaan sattuu. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti