maanantai 10. joulukuuta 2012

Kaahaten palkintohyllylle

Iloisin mielin ja virkeänä lähdin eilisen messaripäivän jälkeen tänään agikisoihin. ;) Mielelläni olisin jäänyt kotiin nukkumaan, mutta hyvä että lähdin.
 
Olin ilmoittautunut kaikille kolmelle radalle. Agiradoilla tuomarina oli Marjo Heino ja hyppyradalla Henri Luomala. Nuo agiradat olivat kyllä vaikeimmat näkemäni 1-luokan radat. Eihän se minua haitannut, mutta aika yllättävää, kun yleensä niissä ei ole edes mitään takaakiertoja.
 
Ensimmäinen agirata näytti tältä:
 
Väsymykseni taisi painaa, sillä rata oli aikamoista kaahausta. Itse en ollut vireessä, joten Peppi kävi kierroksilla. Ihme kyllä pakka pysyi koossa! Kepit sain viime hetkellä pelastettua, Peppi meinasi aloittaa vasta toisesta välistä. Alastulokontaktit onnistuivat kaahauksesta huolimatta. Ainoa virhe tuli tuossa putkella 9. Lähdin heti hypyn 8 jälkeen pinkomaan suoraan hypylle 10, jotta ehdin sinne ajoissa. En siis varmistellut mitenkään putkea ja Peppihän kiipesikin puomille. Hylätty.
 
No, täytyyhän se hyllykin ensin saada, jotta on paikka palkinnoille. :D Seuraavaan rataan päätin keskittyä ihan tosissaan.
Kaahaus jatkui. Heti kakkosesteen jälkeen Peppi meinasi karata A:lle. Toinen viime hetken pelastus tuli putkella 10, kun Peppillä taisi olla jo kuononpää väärässä putkensuussa. Sain kuitenkin karjaistua ja lopulta kirkaistua sen pois ja oikeaan putkensuuhun. Oikeen työvoitto... Kepit menivät tosi hyvin, kuten myös kontaktit. Lopulta tultiin nollalla maaliin! Jee! Se oli sitten LUVA ja 3. sija! 
 
Viimeisenä oli hyppyrata: 
 
Nyt oli jo vähän hallitumpaa menoa. :) Tuo neljän esteen loppusuora hirvitti mua etukäteen, mutta päätin pinkoa minkä jaloistani pääsen, koska ei Peppi sentään noin paljon irtoa. En kuitenkaan ollut varautunut tuohon pieneen kaarrokseen pituuden jälkeen. Tai mietin kyllä sitä, mutta kuvittelin, että kun olen siinä kohtaa Peppin edellä, Peppi kyllä seuraa minun linjaani. Mutta ei siinä niin käynyt. Peppi jatkoi hypyn 14 jälkeen suoraan ja ohitti esteen 15 oikealta puolelta. Siitä tuli siis kielto, 5 virhepistettä ja 9. sija.

Kotiin tulimme kuitenkin LUVAn, pokaalin, ruusukkeen ja lahjakortin kera. Kivaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti