lauantai 3. marraskuuta 2012

Señorita lacia

Tänään oltiin epävirallisissa koiratanssikisoissa. Iitan kanssa olin ilmoittautunut HTM:n kisaluokkaan AVO-luokan arvostelulla ja Peppin kanssa FS:n kisaluokkaan luonnollisesti ALO-luokan arvostelulla. Tuomarina toimi Salla Haavisto.

Iitan kanssa en enää halunnut tehdä polkkaa, koska pikku hiljaa on mentävä eteenpäin. Musiikin valitsin eilen ja hiukan suunnittelin mitä siihen voisi tehdä. Tämä ei siis todellakaan ollut mikään harjoiteltu ohjelma. Tiedän, ettei meillä ole avoimeen luokkaan vielä pitkään aikaan mitään asiaa, mutta halusin kuitenkin avoimen luokan arvostelun, jotta tiedän suunnilleen missä vaiheessa kisojen kannalta mennään. Tosin meillä oli kyllä ylikiltti tuomari tänään, että en oikein tiedä, miten nuo pisteet sitten "todellisessa kylmässä maailmassa" menisi. :) Halusin myös kokeilla noita positioita, joita Iita ei vielä osaa, mutta joita on harjoiteltu jo tovi jos toinenkin. Ihan sen takia, että Iita oppii, että niitä voidaan tehdä muuallakin kuin kotona. Onhan tuo lievästi sanoen epätarkkaa tuo meidän työskentely, mutta se nyt oli tiedossa. Uskon kuitenkin vakaasti, että kun harjoittelemme koreografiaa ja Iita sen oppii, tilanne paranee huomattavasti. Minä itsekin voisin vähän noista käsistäni koittaa luopua. Yritän niillä auttaa Iitaa, mutta kun katson videolta, niin taitaakin olla niin, että niistä on enemmän vaan haittaa... Front-positio olisi pitänyt olla Iitalla hallussa, mutta eipä onnistunut. Erityisen ylpeä olen kuitenkin noista viidestä sekunnista välillä 1:50-1:55. Ja mitä siinä tapahtuu? Iita seuraa OIKEALLA puolella! Ihan tosi mahtavaa! Aina ennen se on tiukassa paikassa vaihtanut vasemmalle eli turvallisemmalle ja tutummalle puolelle.


Pisteet ja kommentit:
Tekninen laatu 40 + 35 = 75, taiteellinen vaikutelma 45 + 38 = 83, yhteensä 158 p.
Seuraamisasennot välillä hajosi! Käsiliikkeitä kaipaisin lisää. Ihana yhteistyö!

Salla sanoi, että etenkin nopeissa vauhdeissa positiot olivat väljiä. Joo, etenkin heel-positiossa, jossa koitin nopeudella kompensoida laatua. ;) Kädet pitäisi avoimessa luokassa ottaa jo "tanssiin" mukaan. Koiran puoleinen käsi voi olla ohjaavana, mutta toisen pitäisi tehdä jotain muuta kuin vain olla. Salla sanoi myös, että Iitalla on hyvä kontakti ja se tekee tosi tarkasti silloin kun tekee, mutta sitten on näitä heikompiakin hetkiä. Totta kaikki. Olen kuitenkin tyytyväinen, että ilman harjoittelua tuo ohjelma kuitenkin jotenkin sujui ja näytti kutakuinkin ihan ohjelmaltakin. :) 

Peppille nämä olivatkin ihan ensimmäiset epäviralliset koiratanssikisat. :) Pääsimme tekemään jo viime viikolla Salossa esittämämme Huopikkaat-esityksen. Halusin saada ehjän kokonaisuuden ilman, että Peppi rupeaa haukkumaan. Melkein se onnistuikin, vain muutama pieni haukahdus tuli. Tuossa lopussa itse kyllä unohdin mitä piti tehdä. Jätin yhden liikkeen tekemättä, minkä seurauksena oltiin tietysti musiikissa edellä. Olin ihan ulapalla ja siksi poukkoilen siinä ylös alas. Vähän sama juttu tässäkin kuin Iitankin esityksessä: minun pitäisi itse olla jotenkin tanssillisempi. No, tämän musiikin valitsin juuri sillä perusteella, että ilman tanssimistakin se on ihan ok, mutta jotenkin minun pitäisi osallistua enemmän eikä vaan jölkötellä tuolla kehässä.


Pisteet ja kommentit:
Tekninen laatu 45 + 40= 85, taiteellinen vaikutelma 40 + 40 = 80, yhteensä 165 p.
Missä on huopikkaat? Koira teki hyvin, lopussa ihan muutama kontaktikatko. Hyväntuulinen kokonaisuus ja kivasti jo liikkeitä.

Niin, huopikkaita itsekin mietin, mutta en ole ehtinyt vielä sellaisia puuhata. Tosin, tuossa laulussahan juuri sanotaan, että ne täytyy löytää, että ei kai niitä sitten missään näkyvillä voi olla. No, miten sen sitten ottaa. Täytyy miettiä millä tavoin ne huopikkaat konkreettisesti voisi tuohon mukaan ujuttaa. Lopun kontaktikatko tarkoittaa kyllä varmaan ihan mun omaa päänsisäistä kontaktikatkoa. :D Mutta liikkeitä kuulemma on alokasluokkaan jo paljon. :)

Tästä on hyvä jatkaa! Kiitos Liisa-Idalle kuvauksesta. :)

1 kommentti:

  1. Oi Hanna! ! Taas mulla pääsi itkunpuoleinen! :) Ootte niin ihania, oon niin supersuper ylpeä!! Rapsutuksia Pepille ja Iitalle <3

    VastaaPoista