maanantai 15. lokakuuta 2012

On se vaikeaa...

Iitan rallytokoilu nimittäin. Ei siinä taaskaan ole mitään järkeä. Ei siitä vaan tule mitään. Toisaalta Iita tekee hirveän hyvin, mutta sitten kun jotkut liikkeet ei mene sinnepäinkään ja välillä tehtäväkyltitkin kaadetaan kumoon, niin virhepisteitä ropisee sitä tahtia, että iskee se epätoivo vähemmästäkin. Eikä se harjoittelukaan näköjään auttanut. Eli ei siis RTK2-tunnusta tänäänkään, jos se jäi vielä epäselväksi. :D

Kilpailu oli siis Tuija Seren koirakoulussa ja hallihan on meille tuttu, kun olen Iitan kanssa siellä aikoinaan treenannut koiratanssia ja yhden tokokurssinkin käynyt. Mutta ei siitäkään sitten ollut apua. Tuomarina oli Tiia Hämäläinen ja rata oli aika pitkä, sillä pujotteluja ja spiraaleja riitti.
 

1. 270 asteen käännös oikeaan 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa. Iita hypähti mua vasten heti liikkeelle lähdettäessä, oisko tämä ollut se...
2. Spiraali oikealle Ei virheitä, jihuu!
3. Istu, käännös oikeaan, istu
4. Hyppy 2 x 3 virhepistettä, tehtävän uusiminen + kaadettu kyltti tai merkki. Tämä oli tokoeste, jonka Iita on hypännyt elämänsä aikana muistaakseni kerran, möllitokokokeessa. No, ehkä kuitenkin ohjasin huonosti. Iita siis vaan seurasi mukana eikä erkaantunut hypylle. Sitten nuo toiset 3 virhepistettä tulivat mun mielestä vähän oudosti. Olimme siis uusimassa seuraavaa tehtävää ja palasimme tälle, kun Iita sitten kumosi kyltin. Kai se sitten niin menee, kun se kuitenkin oli tämän tehtävän kyltti, jonka se kaatoi, vaikka siis oltiin tämä jo suoritettu.
5. Istu, käännös vasempaan, istu 3 virhepistettä, tehtävän uusiminen. Ei ihan onnistunut kontaktin palautus hypyn jälkeen. Kyltille tultaessa oltiinkin Iitan kanssa nenät vastakkain. Tämä siis uusittiin, jolloin käytiin kaatamassa tuo edellinen kyltti...
6. Pujottelu edestakaisin 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa. Huomasin kyllä, että jalkani kosketti Iitan kylkeä, mutta mä en ois virhepistettä antanut. ;)
7. Houkutus (rasiassa herkkuja ja aktivointilelu) Tämä meni hienosti!
8. Pujottelu 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa. Sama juttu kuin kutoskyltillä.
9. Istu, maahan, kierrä koira Tämän Iita osaa! :)
10. Istu, täyskäännös vasempaan
11. Istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu 10 virhepistettä, väärin suoritettu tehtävä. Iita kävi edessä, mutta ei istunut, vaan tuli uudelleen takaisin sivulle, josta tehtiin sitten koko liike alusta. Uusimiset oli jo käytetty, joten eipä siinä mikään muukaan auttanut.
12. 270 asteen käännös vasempaan
13. Koira eteen, 1 askel peruuttaen, 2 askelta peruuttaen, 2 askelta peruuttaen 10 virhepistettä, väärin suoritettu tehtävä. Iita tuli kahden askeleen jälkeen mun vierelle eikä eteen. Mietin, että tästä ois tullut virhe "koira pois asennosta" tai "erittäin vino asento", mutta ei se sitten näköjään niin mene.
14. Istu, käännös oikeaan + askel, istu 10 virhepistettä, väärin suoritettu tehtävä. Tätä mä olin eniten harjoitellut ja mitä mä teen... Mokaan! Minä. No, "onneksi" sillä ei enää noiden kaikkien muiden virheiden jälkeen ollut mitään merkitystä, mutta harmittaa silti. Tässä ongelmana on ollut paikallejäännissä se, että Iita joko nousee seisomaan ja istuu sitten uudelleen alas tai sitten se menee maahan. Mutta sain tän kuitenkin harjoitellessa joka kerta onnistumaan, kunhan vain sanoin käskyt oikein. Sitten kisassa mä annan käsimerkin, että jääpä paikallesi. Miksiköhän ihmeessä mä niin tein!? Iita tietty tulkitsi sen maahanmenokäskyksi ja heittäytyi kiltisti maahan.

Yhteensä huimat 58 pistettä. Eipä ole paljon hurraamista. :)

Tein vähän tilastoa Iitan rallytokopisteistä ja kisapaikoista:

ALO 83 p. ulkokenttä
ALO 90 p. ulkokenttä
ALO 51 p. halli
ALO 97 p. ulkokenttä
AVO 89 p. ulkokenttä
AVO 76 p. ulkokenttä
AVO 69 p. halli
AVO 58 p. halli

Voiko tästä päätellä jotain? Ehkä ei kannata hallikisoihin mennä.

Ai niin, siitä panta-asiasta, kun viimeksi ymmärsin, että ilman pantaa rata hylätään. Nyt tuomari taas huomautti asiasta etukäteen ja pyysin häntä tarkentamaan. Eli se onkin niin, että ilman pantaa saa kyllä radan tehdä, mutta vaikka pannan ottaa kokonaan pois, se pitää silti olla solkipanta, eli puolikuristava voi siis aiheuttaa hylkäyksen, jos sellaisen kanssa koiransa kehään tuo. Aika hölmöä. Jos pantaa suorituksen aikana ei ole, mitä ihmeen väliä sillä on millainen panta sillä koiralla oli kaulassa, kun se kehään tuotiin. No, Iitalla oli nyt varmuuden vuoksi solkipanta kaulassa. Meidän joulupanta, jossa on poroja. :) Ei Iitalla muutakaan solkipantaa ole, mutta ehkä pitäisi tehdä, kun rallykisoihin edelleenkin täytyy osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti