maanantai 15. lokakuuta 2012

Agiuran aloitus

Tänään (tai siis eilen) koitti se suuri päivä, joka on pari kertaa jo lykkääntynytkin. Peppin ekat viralliset agilitykisat. :) Olin hankkinut ja täyttänyt kilpailukirjan jo aiemmin, mutta koska se piti vielä varmentaa, menin kisapaikalle hyvissä ajoin. Mua vähän jännitti aamulla, mutta kun olin saanut kaikki ilmoittautumishässäkät hoidettua, niin olokin helpottui. Tuomarina oli ihan mukavan tuntuinen Esa Muotka, joka kommentoi rekisteritodistusta tarkistaessaan, että ikää ainakin on riittävästi. En tiedä sitten kumpaa meistä tarkoitti. ;)

Kokojärjestys oli medi-mini-maksi. Katsoin medien ratasuoritukset, kun siitä vähän sai vinkkejä mihin suuntiin ne koirat kunkin esteen jälkeen saattavat sinkoutua. Minien aikana vein Peppin lämmittelylenkille ja sitten pian olikin jo rataantutustuminen. Sitten olikin jo ihan kiva olo, mikä vaan parani kun itse pääsin radalle. Ennen radallemenoa tein Peppin kanssa keinulla muutamia alastulokontaktiharjoituksia, jotka onnistuivat ihan hyvin. Omaa vuoroa odotellessa Peppi vähän vuhhitteli ja oli aika ärsykeherkkä, mutta hyvin se kuitenkin keskittyi, kun vaadin sitä tekemään jotain. Kun meidän vuoro tuli, oli jo ihan rento olo. Sehän oli sitä samaa juttua, mitä me tehdään joka viikko.
 
Otin kutsulähdön esteen 2 kohdalta. Ratapiirroksesta poiketen putkelta 4 oli aika suora linja esteiden 5 ja 6 kautta esteelle 1, joten otin haltuunoton esteen 6 jälkeen. A:lla hiukan itse hätäilin vapautuksen kanssa, ehkä Peppi olisi pysähtynyt paremminkin, mutta minä vapautin sen melkein lennosta. Rrrrrengas meni hyvin, tuolla nimenomaisella käskyllä. Putken ulostulosuulle juoksin Peppiä vastaan, rupesin heti käskyttämään keppejä ja jätin tilaa suorittaa, mutta jostain syystä Peppi aloitti kepit väärin. Meni siis ekan kepin väärältä puolelta. Ei se ikinä tee niin. Saattaa kyllä jättää pari ekaa keppiä kokonaan väliin, mutta tuollaista en muista sen koskaan tehneen. No nyt teki. Siitä tuli siis 5 virhepistettä ja otettiin kepit uudelleen alusta. Tämän jälkeen päätin keskittyä alastulokontakteihin, kun nollarataa ei kerran tullut. Keinu meni just eikä melkein oikein. Hyvä Peppi! Siitä jatkoin Peppin oikealla puolella putkelle asti. (Monet vaihtoivat tässä kohtaa puolta.) Esteet 17-20 menin taas Peppin vasemmalla puolella. (Suurin osa meni toisella puolella, jolloin monella tuli ongelmaksi se, että muurin jälkeen koira kaartoi oikealle.) Puomin alastulolle Peppi jäi vähän liian ylös, mutta pysähtyi siis taas kuitenkin. Käskin sen sitten oikeaan kohtaan ennenkuin jatkettiin. Maaliin tullessa olin oikein tyytyväinen. Ehdin joka paikkaan suunnitelmieni mukaan ilman kiireen tuntua ja sähellystä. Aika oli melko huono, mutta se johtui pääosin kyllä noista kontaktien varmisteluista. Olen niin onnellinen, että kontaktit toimi kisatilanteessa. Kaikki on siis mahdollista. :)
 
Koska Iita oli päässyt iltapäivän rallytokokokeeseen, osallistuimme vain yhteen agikisaan. Olin aika pettynyt, kun sain kilpailukirjani takaisin. Siellä ei lukenut mitään. :o Nykyään kuulemma vain 0-tulokset merkitään. Tylsää. :( No, tuloksemme siis oli kuitenkin se 5 virhepistettä ja sijoitus 12/35. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Peppi juuri hetki sitten agiuransa korkanneena. ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti