lauantai 29. syyskuuta 2012

Piste (siis virhe-sellainen)

Tänään oli tarkoitus mennä hakemaan Iitalle RTK2-koulutustunnus SuoRaTin rallytokokokeesta Salossa. Ei siinä sitten ihan niin käynyt. :) Kun näin ratapiirroksen, olin aika yllättynyt. Tuomari Heikki Palosaari oli tehnyt aika erikoisen radan. Radalla ei ollut lainkaan pujottelua tai spiraalia. Paljon istumisia oli, meille vähän liikaa. Varsinkin kun heti alussa oli parikin maahanmenoa. Eikä seisomistakaan ollut ollenkaan.


1. Liikkeestä maahan
2. 360 astetta vasempaan
3. Istu, maahan, istu 10 virhepistettä, väärin suoritettu tehtävä. Iita istui ja meni maahan niinkuin pitikin mutta istumaan noustessa nousi ensin seisomaan. Minun olisi pitänyt olla tarkempi ja auttaa hiukan kädellä, se olisi riittänyt. Tajusin heti, että tästä tulee 10 virhepistettä, mutta en kuitenkaan halunnut uusia, kun noita maahanmenoja jo muutenkin oli ihan tarpeeksi heti alkuun.
4. Vasen täyskäännös 1 virhepiste, koskettaa tai nuuskii kylttiä, merkkiä tai henkilöä. Tätä en huomannut.
5. Istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu 3 virhepistettä, tehtävän uusiminen + 2 x 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa ja erittäin vino asento. En tiedä olisiko tätä kannattanut uusia... Iita ei tullut eteen vaan vinottain oikealle sivulle. No, uusin ja sitten Iita tuli eteen vinoon. Kai siinä sitten jotain muutakin häikkää oli.
6. 270 asteen käännös vasempaan
7. Koira eteen, oikealta sivulle 3 virhepistettä, tehtävän uusiminen. Iita ei pysähtynyt eteen vaan kiersi minut kokonaan. Toisella kerralla meni hyvin.
8. istu, käännös oikeaan + askel, istu 10 virhepistettä, väärin suoritettu tehtävä. Uusimiset oli jo käytetty, joten ei auttanut mikään. Tässä kävi juuri niin kuin pelkäsin. Kun jätin Iitan istumaan, se meni maahan.
9. Käännös oikeaan
10. 360 astetta oikeaan
11. Juosten
12. Normaali vauhti
13. Istu, käännös vasempaan, istu
14. Istu, täyskäännös oikeaan, istu 1 virhepiste, vastahakoisesti tai hitaasti suoritettu liike. Käännöksen jälkeen kesti hiukan ennenkuin Iita istui.
15. Askel oikeaan
16. Houkutus (tosi tuoksuva rasia ja oravanhäntälelu) 1 virhepiste, puutteellinen yhteistyö. Olen niin ylpeä Iitasta! Hiukan se vilkaisi lelua ja jäi sen takia jäi hetkellisesti jälkeen, mutta muuten ei mitään. Moni koira jäi oikein lämimään rasiaa tai lelua eivätkä tulleet millään pois.
17. Hyppy

Yhteensä 69 pistettä eli piste vajaa hyväksytty tulos. Tuomarilta kuitenkin kommentti "Taitavaa menoa!" Olen Iitaan tosi tyytyväinen, se piti kontaktin hienosti. Itse olisin voinut keskittyä paremmin ja käskyttää huolellisemmin. Se selvästi kostautui, etten treenannut edellisenä päivänä. En oikein ollut "rallytoko-moodissa" enkä osannut keskittyä oikeisiin asioihin. Tosi monet noista virheistä olisi pystynyt helposti välttämään. Nyt sain kunnon muistutuksen valmistautumisen tärkeydestä. No, joskus se viimeinen AVO-luokan tulos täytyy hankkia. Olen 14.10. Turun kisoihin varasijalla ja jos en sinne mahdu, sitten mennään joskus ensi vuoden puolella, kun kisoja on taas täällä lähellä. Kivaa meillä molemmilla kuitenkin tänään oli ja Iita seurasi hienosti, joten ei oikeastaan harmita yhtään. Pääasia että saadaan tehdä yhdessä. :)

 
Ai niin. Tuomari sanoi tuloksia jakaessaan, että tällä kertaa hän ei hylännyt vääränlaisesta pannasta, kun ei siitä etukäteen maininnut. Kuulemma avoimessa luokassakin pitää olla panta tai valjaat koko suorituksen ajan!? Iitalla oli tuollainen puolikuristava, jonka otin suorituksen ajaksi kokonaan pois. Eikä aiemmissakaan kisoissa Iitalla mitään pantaa ole ollut. Muistaakseni kerran jopa kysyin tuota asiaa jossain kisassa joltain tuomarilta ja sain vastauksen, että saa olla kokonaan ilman pantaa. Onkohan eri tuomareilla eri käytäntöjä..? No, täytyypä seuraavassa kisassa varmuuden vuoksi laittaa ns. tavallinen panta Iitan kaulaan. Tosi tylsää olisi sen takia saada hylätty. Niinkuin tänään moni sai hienon ratasuorituksen jälkeen hylätyn sen takia, että koira ehti maalikyltin jälkeen astumaan kehänauhan ulkopuolelle ennenkuin ohjaaja laittoi hihnan kiinni. Tästä tuomari tosin ennen kisan alkua muistutti, kun kehä päättyi pian maalin jälkeen ja ennen maalia oli vauhdikas hyppy. Minä tein niin, että jatkoin suoritusta maalin jälkeen normaalisti hihnalle, eihän koira muusta kuin ohjaajan reaktiosta tiedä että tultiin maaliin.

1 kommentti:

  1. Mie painelin kerran avoimen kisassa suoraan maalin jälkeen kehästä ulos innoissani koiraa kehuen, nappasin vaan hihnan maasta mukaan agility-tyyliin. Kisan jälkeen yksi toinen kisaaja tuli miulle sanomaan, että koira muuten kuuluis kytkeä kehän puolella, tai tulee hylkäys. Hups :D Onneks tuomari ei huomannut..

    VastaaPoista