perjantai 28. syyskuuta 2012

Kevyt agitreeni

... eli koiratanssitreeniä + hyppytreeniä + tekniikkatreeniä, tosi kevyttä siis...

Olin sopinut Katjan kanssa, että nähdään ennen ryhmätreenejä ja Katja auttaa minua täyttämään hyppytekniikkakoulutuksen ennakkotietolomakkeen, joka pitää palauttaa tällä viikolla. Ajattelin, että tuo hyppely riittääkin treeniksi Peppille, kun en voinut olla varma, onko sen jalka vielä kunnossa. Menin hallille hyvissä ajoin ja otin myös Iitan mukaan, jotta voin harjoitella sen kanssa rallytokoa lauantaisia kisoja varten. No, hallilla koko rallytoko unohtui ja rupesin treenaamaan koiratanssijuttuja... Yllättävää. Treenailin myös Peppin kanssa tanssia, kunnes Katja tuli.

Sitten teimme muutamia parin esteen hyppyratoja. Ensin Katja katsoi, kääntyykö Peppi hyppyjen jälkeen hyvin ja molempiin suuntiin samalla lailla. Kääntyi hyvin mutta ei kovin tiiviisti. Tosin en ole tiukkoja käännöksiä Peppin kanssa oikeastaan harjoitellut, joten voi johtua ihan siitäkin. Kirjasin tämänkin kuitenkin ylös. Molemmat puolet toimivat yhtä hyvin. Sitten Katja katsoi suoraa monen hypyn vauhtipätkää ja totesi, että Peppi toisinaan sipsuttaa ja yrittää sovittaa askeliaan, kun vauhti kiihtyy. Normaalisti Peppin hyppy on pitkä, mutta tällaisissa tilanteissa se on lyhyt.

Ryhmätreeneissä aiheena oli pakkovalssi, joten pakkohan minun sitten oli niihinkin treeneihin jäädä, kun tuo pakkovalssin oikea ajoitus on minulle aina yhtä vaikea. Meitä oli paikalla vain 4 koirakkoa, joten saatiin tehdä ihan reippaassa tahdissa. Ensin tehtiin 3 hypyn sarja, jossa toisella esteellä tuli siis tuo pakkovalssi. Sama tehtiin peilikuvana. Toisella kierroksella pakkovalssiin lisättiin jaakotus. Sain ne kyllä ihan onnistumaan, välillä sujuvammin ja välillä vähän vähemmän sujuvasti.

Väliaikoina Iita pääsi agiliitämään putkeen ja keinua. Iita oli taas niiiin onnellinen. Ja tärkeä. ;) Aika hassua, että se muisti keinun, vaikkei olla sitä yli 1½ vuoteen tehty. Iita juoksi puoleen väliin, vähän himmasi kun odotti keinahdusta ja sitten tuli reippaasti alas. Täytyy ehdottomasti useamminkin ottaa Iita mukaan! Vaikka Iita saisi juosta pelkästään putkia, niin jo se tekisi Iitan tosi tyytyväiseksi. Oikeastaan voisin vaikka joka kerta ottaa molemmat mukaan ja mennä hallille vähän aiemmin.

Peppikin on jo terve! Ei tullut treeneistä mitään oireita. Onneksi. :) Ja Iitan huominen rallytokokisa menee sitten näköjään kokonaan ilman harjoitteluja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti