lauantai 25. elokuuta 2012

Lisää asusteita

Eilen Peppistä olisi saanut nahkarukkaset, mutta tänään se ansaitsi sateenvarjon. Hyvä harrastuskoirahan Peppi on, ei siitä mihinkään pääse. :)

TSAUlla oli siis epikset, johon osallistuimme. Ensin oli möllirata sisäkentällä.
 
Eilen treeneissä Katja kehotti minua pyrkimään koko ajan reilusti Peppin edelle ja luottamaan siihen, että Peppi kyllä suorittaa esteet, vaikken olekaan siinä vieressä. Nyt yritin tehdä niin, jotta saisimme nopeutta lisää. Toisin sanoen etten minä hidastaisi Peppiä. Rata meni oikein hyvin lukuunottamatta kontaktien alastuloja, joissa Peppi ei odottanut vapautusta. Eivät ne ihan läpijuoksuksikaan menneet, mutta ei kuitenkaan niin miten olisi pitänyt mennä. Saimme nollaradan, joita oli kisassa yhteensä viisi. Kun Peppi oli kaikkein nopein (seuraavaan oli 3 sekuntia eroa), voitimme möllikisan. Palkinnoksi saimme siis sateenvarjon. :)
Ukokentällä oleva avoin rata ei mennyt yhtä hyvin. Tosin siinä kävi pääasiassa niin miten yleensäkin. Ne kohdat, joiden ajattelen olevan vaikeimpia, menevätkin hyvin, ja helpoissa kohdissa teen virheitä.
Heti kakkoseste vähän arvellutti, kun en oikein osaa ajoittaa pakkovalsseja oikein. (Kai se on pakkovalssi nimeltään mitä tarkoitan..?) Mutta se onnistui. Samaten keskityin siihen, että annan Peppille tarpeeksi tilaa mennä kepeille. Hyvin meni. Mutta sitten. En tiedä mitä möhelsin, mutta Peppi juoksi putkesta ohi. Olin varmaan asettanut itseni siihen putkensuun tukkeeksi... No, siitä tuli kielto ja kun Peppi hokasi, että siinähän se putki on, meni se väärästä päästä sisään. Hylätty. Jatkoimme kuitenkin ja tuo esteiden 5-7 hyppyhässäkkä meni ihan hyvin, vaikka sitäkin etukäteen pelkäsin. A:n alastulolle Peppi kyllä pysähtyi (ihme!), mutta kaikki tassut olivat jo maassa. Koska meidät oli jo hylätty, otin A:n uusiksi. Sitten pääsimme jatkamaan. Keinu meni tosi hyvin ja Peppi jäi alastulokontaktille niinkuin pitikin. (Hienoa!) Sitten rengas, joka ei meinannut onnistua millään. Ei Peppi varmaan tunnistanut sitä renkaaksi ja vähän hassun näköinen pehmustettu versio se minunkin mielestäni oli. Pari kertaa Peppi kiersi sen ja sitten se rupesi hyppimään sieltä välistä. Oiskohan kahdennellatoista kerralla vasta onnistunut. ;) Vaihdoin hypyn 12 kohdalla puolta, kun ajattelin, että ehdin sitten paremmin hypylle 14. Ei ei ei! Peppihän tietysti lukitsi sen minun puoleisen putkensuun ja meni siis väärästä päästä sisään. Tässä kohtaa rupesi jo nolottamaan, kun me vaan tahkotaan ja tahkotaan. Jotain siinä itsekseni mutisinkin, että nyt ei mikään onnistu, johon tuomari sanoi, että "ihan rauhassa vaan loppuun asti". No niin kai sitten... Hypyt 14-15 menivät tosi hyvin, vaikka ajattelin, etten saa Peppiä mitenkään heitettyä noille esteille. Puomilla Peppi ei pysähtynyt alastulokontaktille, hidasti kyllä tullessaan maahan, mutta eihän se riitä. Otettiin se siis uudestaan ja toisella kerralla onnistuikin hienosti. Siitä sitten takaakierto ja maaliin.
 
Syyskuussa olisi tarkoitus aloittaa virallinen kisaaminen, joten möllikisat rupeavat olemaan vähissä. Minua aina on ärsyttänyt sellaiset kisaavat koirakot, jotka tulevat möllikisoihin harjoittelemaan kontakteja, mutta mahdankohan minä sitten ruveta samanlaiseksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti