perjantai 31. elokuuta 2012

Kontakti kontakti kontakti

Tänään oli agitreeneissä jälleen tekniikkatreenin vuoro. Jaoimme kentän kahtia, toisella puolella harjoiteltiin keppejä ja toisella kontakteja.

Ensin menin keppiratapätkälle. Tarkoitus oli kokeilla miten koira kestää sen, että itse menee edellä tai tulee jäljessä. Meillä ei ollut ongelmia. Pystyin jäämään ensimmäisten keppien kohdalle ja Peppi silti jatkoi loppuun asti. Tätä en itse asiassa ollut ennen kokeillutkaan. Pystyin myös juoksemaan reippaasti edellä, mutta se vaati käsivahvistuksen. Kokeilin myös keppien jälkeen valssausta ja muitakin puolenvaihtoja. Hyvin meni, kyllä Peppi kepit osaa. :)

Kontaktipuolella tehtiin siis A:ta, puomia ja keinua. Peppin kanssa vahvistettiin alastulokontakteja niin, että jätettiin välillä nami lattialle valmiiksi. Sitten vielä kävin sitä palkkaamassa ja astuin välillä aina poispäin ja menin palkkaamaan uudelleen.

Katja antoi seuraavat ohjeet kotiläksyä varten:
- esim. putki ja hyppy ennen kontaktiestettä vauhdin saamiseksi, mutta suorassa linjassa kontaktiesteeseen nähden
- juokse itse esteen ohi
- Nami lattialla vahvistukseksi, jos tulee läpijuoksuja. Korkeintaan kaksi namikertaa peräkkäin. Peppi ei saa oppia etsimään namia lattialta.
- Palkkaa lattialle, astu askel poispäin, palaa palkkaamaan ja samalla toista käsky. Toista tätä ainakin pari kertaa. Pidennä matkaa.
- vaihtele etäisyyttä, josta vapautat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti