sunnuntai 2. syyskuuta 2012

2 x AVO-rally

Tänään korkkasin Iitan kanssa rallytokon AVO-luokan Nummi-Pusulassa. Avoimen luokan liikkeiden treenaaminen tapahtui edellisenä iltana. Lähinnä erilaisia käännöksiä harjoittelin ja sitten meidän murheenkryyniä, seisomista. Olin kutakuinkin varma, että seisominen ei radalla onnistu, mikäli se tehtäväkyltti siellä on. Hyppyä ei taasen olla muistaakseni ikinä tuollalailla seuraamisessa edes kokeiltu, joten se vähän jänskätti, kun en tiennyt, kannattaako minun ottaa juoksuaskeleita tai tajuaako Iita yleensäkään hypätä. Eniten pistemenetyksiä tuli kuitenkin niistä vanhoista tutuista jutuista.

Ensimmäisellä radalla oli tuomarina Pia Heikkinen.
  
1. Spiraali oikealle
2. Istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu 3 virhepistettä, tehtävän uusiminen. Iita söhelsi omiaan, ajattelin, että parempi uusia, kun tuli ehkä liikaa liikkeitä.
3. Hyppy, juoksua Hienosti meni hypylle, mutta itse jäin vähän jälkeen.
4. Istu, käännös oikeaan, istu 3 virhepistettä, tehtävän uusiminen. Hypyn jälkeen Iita oli vähän edellä ja teki uukkarin. En tiedä olisiko ollut hypyn virhe (ei näköjään) tai olisiko muutenkaan kannattanut uusia, mutta uusin kuitenkin.
5. Hitaasti
6. Normaali vauhti
7. 360 astetta vasempaan
8. Istu, täyskäännös oikeaan
9. Istu, maahan
10. 270 asteen käännös oikeaan
11. Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa. Iita taisi hypätä minua vasten eteentulossa.
12. Spiraali vasemmalle
13. Istu, seiso, kierrä koiran ympäri 1 virhepiste, vastahakoisesti tai hitaasti suoritettu tehtävä + 3 virhepistettä, ohjaajavirhe. Luulin, että tästä olisi tullut 10 virhepistettä. :o Iita nimittäin nousi käskystä seisomaan (jee!), mutta istahti alas ja nousi jälleen toisesta käskystä seisomaan. Muuten meni mallikelpoisesti.
14. Istu, täyskäännös vasempaan, istu
15. 360 astetta oikeaan
 
Kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen Iitan suoritukseen. Ei mitään superia, mutta hyvin se teki. Ja tosiaan, en tiedä, olisiko kannattanut noita uusimisia tehdä. Mutta näin mentiin ja lopputulos oli 89 pistettä. Hyväksytty tulos siis!
 
Toisen radan tuomarina piti olla Suvi Ruuhonen mutta olikin Tiia Hämäläinen. En kauheasti ilahtunut tästä muutoksesta, sillä samainen tuomari oli toukokuussa Tampereella, kun sain sekä Iitan että Peppi radasta hylätyt. No, eihän ne meidän hylyt mitenkään tuomarista riippuneet, mutta joka tapauksessa aika tiukka linja hänellä mielestäni on muihin tuomareihin verrattuna. Ja virhepisteitä ropisi nytkin.
 
 
1. Istu, maahan
2. Pujottelu 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa. En muista mitään törmäyksiä, mutta kai siinä jotain sitten oli.
3. Istu, seiso, kierrä koiran ympäri 1 virhepiste, vastahakoisesti tai hitaasti suoritettu tehtävä. Taas! Kumpaakohan se tarkoittaa, minua vai Iitaa? ;) Pitäisikö koiran pompata jousena sieltä istumasta seisomaan? Vai pitäiskö mun juosta koiran ympäri? Oikeesti, mä olen niiiiin tyytyväinen, että tämä onnistui!!!
4. 270 asteen käännös vasempaan
5. Istu, käännös ja askel oikeaan, istu 3 virhepistettä, tehtävän uusiminen. Jätin Iitan istumaan paikoilleen, niin eikös tämä mene maahan... Pakko siis uusia. Toisella kerralla Iita istahti, nousi ylös (mun mielestäni) ja istui uudelleen. Mutta ilmeisesti tuomari ei sitä nähnyt, koska siitähän ois pitänyt tulla 10 virhepistettä.
6. Koira eteen, 1 askel peruuttaen, 2 askelta peruuttaen, 3 askelta peruuttaen 10 virhepistettä, väärin suoritettu tehtävä. En tiedä, mistä tämä tuli. Meniköhän nämä virhepisteet väärälle riville? Iita kyllä sivulletulossa kiersi mut, mutta ei se mun tietääkseni ole virhe ja moni muukin teki niin. Askeleetkin menin mielestäni oikein. No, sovitaan, että tämä kuittaa tuon edellisen tehtävän virheen. ;)
7. 360 astetta oikeaan
8. Istu, käännös oikeaan, istu
9. Houkutus (kumisaappaat muovipussissa ja joku "tuoksuva" rasia) 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa + 3 virhepistettä, kontrollin puute. Iita muistaakseni meni kurkkaamaan muovipussiin ja kai me siinä vähän oltiin törmäyskurssilla.
10. Pujottelu edestakaisin 1 virhepiste, puutteellinen yhteistyö. Kai se niin sitten oli.
11. Istu, istumisesta juosten
12. Normaali vauhti
13. 270 asteen käännös vasempaan
14. Hyppy, juoksua
15. Istu, koira eteen, oikealta sivulle, istu 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa + 3 virhepistettä, tehtävän uusiminen. Iita tuli hypyn jälkeen hienosti vierelle, mutta tuli eteen tosi vinoon. Jatkoin kuitenkin tehtävää, kunnes Iita kiersi minut kahdesti, vaikka sen siis piti tulla vaan edestä takaa sivulle. Uusin siis siinä vaiheessa koko tehtävän ja toisella kerralla Iita taisi istua eteeni tassut mun jalkojen päällä.
 
Tuloksia kun jaettiin, tosi moni sai hylätyn. Kun sitten sanottiin meidän nimet, olin varma, että meilläkin oli hylätty. Mutta me oltiinkin eka, jolla oli hyväksytty tulos, 76 pistettä. Huh. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti