keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kontaktiepikset

Kesti se meidän agitauko sentään yli viikon. Tänään oltiin Tassujen epiksissä, jossa osallistuin Peppin kanssa sekä mölliluokan että 1. luokan kilpailuun.

Möllirata näytti tältä:

Melkoisen kovaa sai juosta. :) A:n alastulokontakti meni melkein läpijuoksuksi. Ehdin vapauttaa ennen kuin Peppi lähti, mutta ei se kyllä pysähtynyt kunnolla. Murr. Puomin alastulokontakti meni kutakuinkin ok. Mietin ensin, että minun täytyy vaihtaa puolta hypyn 13 ja putken 14 välissä, jotta Peppi ohjautuu putken jälkeen vasemmalle eikä muurille. Mutta sitten ajattelin kuitenkin, etten ehdi, joten jatkoin oikealla puolella. Höh. Hyvin olisin ehtinyt vaihtaa puolta ja niinhän siinä sitten kävi, että minä hiihdän perässä, kun Peppi tulee putkesta ja niin se meni muurille. Siitä hylätty eli mölliradalla kun oltiin, 10 virhepistettä. Jostain meille vielä tuli 5 virhepistettä. Lopputulos siis 15 virhepistettä ja sijoitus 8/17.

1. luokan rata oli tämän näköinen:

Rengas minua jännitti, kun Peppillä on taipumusta hypätä sen ohi. Tämä oli lisäksi vieras rengas. Otin kutuslähdön siis esteiden 2 ja 3 välistä, jotta pystyin varmistelemaan rengasta. Sitten tulikin kiire. Ehdin kuitenkin esteelle 6 ja tein siinä ennakoivan valssin, mutta aina kun teen sen, menee minulla suuntavaisto sekaisin, niin kuin nytkin. Siinä sitten seisoin hypyn 7 edessä, kun Peppin olisi pitänyt päästä hyppäämään se. Peppi kiersi koko esteen, minkä aikana tajusin väistää edestä pois. Siitä puomille, jonka alastulokontaktille Peppi ei pysähtynyt ollenkaan. MuRRR. Hetken mietin mitä teen ja sitten päätin, että pakko se kontaktipysähdys on vaatia. Eli uudestaan ja päästiin jatkamaan matkaa. Tästä tuli tietysti hylky. Aika monella tuli virhe kepeillä, kun keppikulma oli aika hankala. Itsekin sitä etukäteen mietin, mutta menin Peppiä putkelle vastaan ja saatoin sen kepeille, en kuitenkaan liian kauas vaan annoin sille tilaa. Hyvin meni kahteen viimeiseen keppiväliin saakka. Sitten Peppi vaan päätti että riitti. Höpsis, ei riitä. Sain Peppin menemään oikeasta välistä takaisin ja sitten päästiin loppuun. En muuten tiedä, tuleeko tuollaisesta kieltovirhe... Ohjausta hypyillä 13-16 harjoittelin rataantutustumisessa aika paljon. Sehän menikin tosi hyvin! Loppusuora vielä ja A:n Peppi juoksi läpi. MuRRRRR. Meidäthän oli jo hylätty, joten otin koko A:n uudestaan ja palkkasin nakilla, kun Peppi pysähtyi alastuloon.

1. luokan radalla tuli vain 3 hyväksyttyä tulosta. Jos en olisi jäänyt tahkoamaan noita kontakteja, oltaisiin ehkä jopa voitettu. Mutta eipä kannata jossitella ja varmasti tämä kontaktienharjoittelu oli jatkon kannalta paljon tärkeämpi kuin mahdollisesti palkinnoksi saatu vinkulelu.

Molemmilla radoilla olin tosi tyytyväinen kokonaisuuteen. Sujuvuudessa ja kokonaisuuden hallinnassa ollaan edistytty paljon. Aika hyvin kyllä meidän ongelmakohdat näillä radoilla tuli esiin:

- ALASTULOKONTAKTIT!
- kun tulen Peppin perässä, minun täytyy olla sillä puolella, missä suunnassa seuraava este on
- ennakoivan valssin ajoitus ja oma liikkuminen (pätee myös pakkovalssiin)
- kepit loppuun asti (ohjaa yleensäkin loppuun asti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti