torstai 5. heinäkuuta 2012

Hikility

Agihallissa oli melkoisen kuuma eikä tarvinnut paljoa lämmitellä, kun hiki valui ja koirat läähättivät. Kaiken lisäksi teimme melkoisen vaikeaa rataa. Tuntui taas ihan toivottomalta rataantutustumisen jälkeen, mutta niin vaan Peppi oli taas tosi taitava.

Eka kerralla Peppi kävi alussa vähän kierroksilla, mutta rata kuitenkin onnistui suuremmitta ongelmitta. Aika uskomatonta. Kepeillä sain otettua aika paljon etumatkaa, joten ehdin ennen hyppyä 5 tehdä edestäleikkauksen. Käteni oli kuitenkin pitkänä sivulla, joten Peppi meni esteen väärälle puolelle. Katja käskikin ottaa Peppin kuljeutkseen eli pitää käsi lähellä vartaloa. Tein hyppyjen 6 ja 7 väliin valssin kuten oli aikomus tehdä myös hyppyjen 8 ja 9 väliin, mutta siihen en ehtinyt. Hyppy nro 8 meni jotenkin hassusti, mutta päästiin kuitenkin jatkamaan matkaa. A:n alastulokontaktille Peppi pysähtyi, mutta lähti ennen vapautusta, joten sen uusin. Loppu menikin tosi hyvin. Keinulle Peppi ehti ennen minua, mutta se kuitenkin meni suorittamaan sitä. Viimeinen este jäi ilmeisesti ohjaamatta, joten sekin meni uusiksi. Ihan kelpo suoritus minusta, kun oli noin vaikea rata.

Katja halusi, että kokeilen esteillä 5-9 erilaisia ohjaustapoja. Esteiden 6 ja 7 väliin edestäleikkaus ja sitten esteen 8 eteen tekemään pakkovalssi. Se onnistui tosi sujuvasti. Toinen vaihtoehto oli sellainen, että tulin hypylle 8 Peppin kanssa rinnastusten, minun piti olla hypyn 8 siivekkeen päässä ja siitä ohjata Peppi esteen yli niin, että se kääntyy esteen jälkeen vasemmalle. Tämä vähän epäilytti, sillä emme ole tuollaisia juuri harjoitelleet ja Peppillä on taipumus kääntyä minuun päin. Niin se teki nytkin. Koitin myös niin, että heitin Peppi hypätessä nakkipalan oikeaan suuntaan ja sitten onnistui! Ja onnistuipa heti toinenkin toisto ilman nakkia. :) Tärkeää oli myös, että itse lähdin liikkeelle jo heti kun Peppi oli ponnistanut.

Sitten teimmekin radan kokonaisuudessaan uudelleen. Meni tosi hyvin! Nollarata! Kivointa oli kuitenkin Katjan toteamus, että meno oli tosi sujuvaa. Jee, ehkä mä alan oppia! :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti