lauantai 14. huhtikuuta 2012

Maan alta voittoon

Tänään oli sitten koiratanssikisat Lempäälässä. Siis ne, joihin vielä keskiviikkoyöllä arvuuttelin freestylen musiikkia. Tajusin vasta kisojen jälkeen, että nämä olivat minun ja Iitan vasta toiset viralliset freestylekisat ja ensimmäiset viralliset HTM-kisat. Freestyle meni melkeinpä niin pieleen kuin Iitan kanssa voi mennä ja olisin halunnut vajota maan alle... HTM-kisassa sen sijaan saimme ihan hyvät pisteet ja voitimme alokasluokan, jossa oli kokonaista kaksi kilpailijaa. :)

Starttasimme freestyle-kisaan alokasluokan viimeisinä. En kauheasti katsonut toisten esityksiä, vaan yritin keskittyä omaan suoritukseen. Sen verran tietysti olin kuitenkin kurkkinut, että kaikilla näytti menevän tosi hyvin. Kun menimme kehään ja yritin jättää Iitan aloitusasentoon eli istumaan selkä siihen suuntaan, josta kehään tulimme, huomasin, että eipä onnistu. Iita oli huomannut, että namit jäivät kehän ulkopuolelle ja halusi mennä tai ainakin katsoa sinne. Lopulta se istui hiukan vinoon. Siinä vaiheessa minulla oli kuitenkin vielä vähän toiveikas olo, mutta kun musiikki alkoi ja Iitan piti tehdä ensimmäinen liike, valkeni minulle, että hommasta ei tule mitään. Iita jätti tekemättä juttuja, mutta sitten samalla se kuitenkin muisti mikä liike tulee minkäkin jälkeen eikä tehnyt seuraavaa ennen kuin oli tehnyt sen edellisen. Joten kun jäätiin heti musiikissa jälkeen, oltiin sitä aika lailla koko ajan. Alussa esim. pujottelun sijaan Iita kiersi minut (yllätys), mutta sitten se kuitenkin muisti, että piti tehdä neljä pujottelua. Vaikka yritin siirtyä kahden pujottelun jälkeen seuraavaan liikkeeseen, Iita vaan jatkoi kunnes oli tehnyt ne neljä. Viisas ja hyvämuistinen koira. ;) Olisi vaan heti tehnyt oikein, niin oltaisiin pysytty musiikissakin. :) No, kyllähän niitä virheitä ja tekemättäjättämisiä käytännössä tuli koko ajan ja koko ohjema oli aika räpellystä. Ohjelman jälkeen mieleni todella teki hautautua maan alle.

Tästä esityksestä en sattuneesta syystä viitsi julkaista videota, vaikka täytyy kyllä sanoa, että ei meidän suoritus sentään näyttänyt NIIN pahalta miltä se tuntui. Tuomareiden pisteet ja kommentit kuitenkin:

Heli Nousiainen: Pieni vinkuminen häiritsi. Koira hieman hermoili eikä ottanut vastaan kaikkia käskyjä. Tekninen laatu 41+39=80, taiteellinen vaikutelma 40+39=79, yhteensä 159 p.
Johanna Saariluoma: Herkkä ohjelma. Koira vaikutti alussa jännittyneeltä eikä tehnyt aivan kaikkea. Tekninen laatu 36+37=73, taiteellinen vaikutelma 36+39=75, yhteensä 148 p.
Mari Väänänen: Nyt ei oikein sujunut. Koira vaikutti hieman ahdistuneelta eikä liikkeet näin ollen sujuneet. Reippaammat seuraamiset näyttivät hyvältä. Ohjaaja liikkuu kauniisti. Tekninen laatu 34+34=68, taiteellinen vaikutelma 35+35=70, yhteensä 138 p.

Yhteispisteet 73,67/74,67/148,33, sijoitus 5/7

Heh, "nyt ei oikein sujunut". :) Melkoinen hajonta tuomareiden pisteissä: 21 p. Huvittavinta tässä joka tapauksessa on se, että joulukuussa Messarissa, kun kilpailimme tällä samalla ohjelmalla ja onnistuimme mielestäni hyvin, saimme pisteitä vähemmän (147,66).

HTM-kisaa odotellessa oli aika häviäjäfiilis. Harjoittelin Iitan kanssa hiukan positioita ja vaihtoja, ja Iita teki tosi hyvin. Tosin teki se freestylen harjoittelutkin hyvin, joten odotukseni eivät olleet kuitenkaan kovin korkealla. Nyt päätin kuitenkin tehdä kehään menon toisin, niin, että jätin hihnan ja namipussin jo "leiripaikkaamme". Otin pari pientä namipalaa käteeni odottelun ajaksi. En tiedä auttoiko se vai mikä, mutta Iita sentään oli samalla kartalla kanssani ja ohjelma sujui, vaikka virheitäkin toki tuli. Lopun edessä-positon sivuaskeleet eivät taaskaan onnistuneet, mutta kun huomasin sen, yritin nopeasti pelastaa tilanteen ja vaihdoin seuraamiseen.


Tuomareiden pisteet ja kommentit:

Heli Nousiainen: Positiot oli löydettävissä ja "freestyle"-liikkeitä oli ripoteltu oikeisiin paikkoihin. Tekninen laatu 41+40=81, taiteellinen vaikutelma 42+40=82, yhteensä 163 p.
Johanna Saariluoma: Kaunis, rauhallinen ohjelma, joka oli hyvin sopiva koirakolle. Etu-positio vielä levällään, muissa jo paljon suuntiakin. Tekninen laatu 41+39=80, taiteellinen vaikutelma 41+42=83, yhteensä 163 p.
Mari Väänänen: Kaunis rauhallinen koreografia. Vasemmalla seuratessa hyviä liikkeitä, samoin alla ollessa. Koira ei ihan koko aikaa ollut sen näköinen, että sillä olisi ollut mukavaa. Tekninen laatu 40+35=75, taiteellinen vaikutelma 38+39=77, yhteensä 152 p.

Yhteispisteet 78,67/80,67/159,33, sijoitus 1/2

Tiukka kaksintaistelu meillä kyllä oli, sillä toiseksi tullut sai vain 0,66 pistettä vähemmän. Heli Nousiainen ja Johanna Saariluoma olisivat antaneet meille kuman! Mutta tekniikkaa jäi nyt puuttumaan sen verran, ettei sitä tullut. Toki en kumaa tuolla esityksellä odottanutkaan, mutta yllättävän lähellä se kuitenkin oli. On kuitenkin kiva tietää, että ehkä meilläkin on kumaan joskus mahdollisuus! :)

Oli kiva lähteä kotimatkalle, kun kaikki matkakaverit olivat päässeet palkintopallille. Tiina ja Sani sijoittuivat freestylen avoimessa luokassa toiseksi ja Joanna ja Gaia kolmanneksi.

Kotona otettiin pakollinen poseerauskuva. Jee, meidän toinen pokaali! Palkintoja olikin paljon, mutta Iita ei taaskaan noista ruokapalkinnoista pääse nauttimaan. No, se saa sitten jotain parempaa. ;)

2 kommenttia: