keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

AgiHTMfreestyleTokoRally

Hyi minua, viikko viimeisestä päivityksestä. No nyt tuleekin sitten kaikki viikon treenit kerralla. Toivottavasti muistan olennaisimmat. Mennään aikajärjestyksessä.

Torstaina Peppin kanssa agilityä. Rata oli suht suoraviivainen yhtä pyörityskohtaa lukuunottamatta. Alussa oli hyppy, rengas ja puomi. Otin renkaan takaa kutsulähtönä ja Peppi tuli joka kerta oikein. Siis renkaan läpi, ei vierestä. Oli radalla myös välistäveto. Pyörityskohdasta tässä hieno "ratapiirros". I ja _ ovat hyppyjä, U on putki ja pisteet kuvaavat keppejä, luonnollisesti. ;)
                .
                .
                .
 I              .
       _      
U   

I-hyppy tultiin oikealtapäin, sitten putken vasemmasta kulmasta sisään. I-hypyn oikealta puolelta taas yli ja siitä _-hypylle ylhäältä alaspäin. Putken vasemmasta kulmasta sisään ja I-hyppy oikealta puolelta yli. Lopulta _-hyppy taas ylhäältä alas ja jatkettiin oikealle ylös kepeille. Tässä oli meille monta uutta kohtaa, en oikein tiennyt, miten olisin edes lähtenyt tuota hypyltä toiselle hypylle kohtaa tekemään. Sainkin sitten kokeilla monta eri tapaa. Ensin kokeilin ihan takaakiertoa, jolloin ekan hypyn jälkeen Peppi oli vasemmalla puolellani. Sitten valssi ennen toista hyppyä. Putken jälkeen uudelleen I-hypylle, jossa tein pyörityksen (onko se edes mikään ohjaustermi..?). En ollut sellaista varmaan ikinä ennen tehnyt, mutta Peppi tajusi sen heti. Minun piti vain itse jäädä siivekkeen eteen pyörimään kädet lähellä vartaloa. Lisäksi Katja kehotti käyttämään "Peppi-Peppi-Peppi"-käskytystä ja hyvin meni. Se oli itse asiassa aika hauska ohjaus. Koitin ekalle hypylle myös jotain vekkisysteemiä. Ohjaus taas kädet lähellä vartaloa, peruutus esteellepäin ja siinä pieni vartaloliike, jolla "heitin" Peppin esteen yli. Esteen jälkeen olikin vaikea miettiä miten päin olen ja kummalle puolelle koiran piti tulla. Koitin varmaan jotain muutakin ohjausta, mutta en enää muista. Oli kyllä aika hauskaa ja tuli taas sellainen olo, että haluan jollekin tekniikkakurssille, jotta saan edes jonkinlaisen käsityksen eri ohjaustermeistä ja -tekniikoista. Odotellessa treenasin keinulla alastulokontaktia. Tosi hyvin Peppi pysyi, vaikka jatkoin matkaakin.

Lauantaina olin tanssitreeneissä Nooran ja Olgan sekä Sannan ja Novan kanssa. Tein Iitan kanssa HTM-ohjelman pari kertaa. Meni tosi hyvin. Ainoat sähellykset tuli lopussa, kun en oikein muistanut mitä piti tehdä ja sitten vielä ymppäsin askeleet oikealle sekä seuraa- että edessä-positioissa vain parin sekunnin sisään. Mutta ollaan me taas paljon edistytty ja kyllä siitä hyvä tulee, kunhan pidän itseni kuosissa.


Peppin kanssa harjoittelin lähinnä niitä kohtia, jotka eivät kisoissa onnistuneet, eli ympärimenoja. Aika monta kertaa sain tehdä, ennen kuin sain suorituksen ilman haukkumista. Hmph. Koko ohjelman tein ensin ilman Peppiä, mikä oli enemmän kuin tarpeen. Peppin kanssa tein pari kertaa ja meni ihan ok. Sannan mielestä olin muuttanut ohjelman keskikohtaa, mutta enpä ollut. Nyt vain tein sen suunnitelman mukaan, kun kisoissa jäi paljon tekemättä. :) Alkua muutin kyllä hieman, lisäsin siihen yhden hypyn ja jätin round-kohdat pois, kun isossa tilassa Peppi lähtee niissä vain haahuilemaan. Sannalta sain alun peruutuskohdan musiikkiin hyviä vinkkejä.

Eilen alkoi Tuija Seren tokokurssi, jonne menin Iitan kanssa. Oli muuten tehokasta opetusta. En ole ennen ollutkaan tuollaisella tunnilla, jossa kouluttaja oikeasti kouluttaa ihan koko ajan. Ehdittiinkin tehdä tosi paljon kaikkia juttuja. Aiheina olivat askelsiirtymät, perusasento, seuraaminen ja luoksepäästävyys. Aloitettiin askelilla oikealle, mikä meni ihan ok, koska ollaan sitä koiratanssimielessä harjoiteltu. Askeleet vasemmalle olivatkin kinkkisemmät. Ensimmäinen askel on ristiaskel koiran eteen ja toinen askel sitten viereen, mutta rintamasuunta täytyy pitää eteenpäin. Ei Iita oikein tajunnut, ja Tuija antoi vinkiksi, että voin alkuharjoittelussa kallistaa ylävartaloani Iitaa päin, jotta se ymmärtää, että oikeasti lähden liikkeelle sitä päin. Se toimikin. Sivulla peruuttamista harjoiteltiin myös. Iita peruuttaa ihan hyvin, jos vain muistan pitää käden apuna rystyset suoraan eteenpäin. Jos käteni on vinossa, lähtee Iitakin herkästi vinoon ja sitten voi käydä niinkuin nytkin, että tallon Iitu-rukan varpaille. :( Perusasennosta Tuija sanoi, että Iita tulee siihen tosi epävarmasti ja hitaasti. Toisin sanoen se ei oikein osaa sitä. Minun pitää siis auttaa Iitaa, ensin käsky, Iita liikkeelle, ja sitten käsiapu, jota pienennän pikku hiljaa. Iita jää usein vinoon, mutta kun Tuija laittoi kartion vasemmalle puolelleni vähän matkan päähän, jolloin Iita ei pystynyt kääntymään ennen kuin oli ohittanut minut kokonaan, tuli se ihan oikeaan kohtaan. Sain Iitaan myös tosi helposti vauhtia lisää, kun nopeutin käsiapuani. Seuraaminen oli muuten kuulemma tosi hyvää, mutta heti alussa liikkeelle lähtiessä kontakti herpaantuu. Tuija kehotti harjoittelemaan alkua ihan imuttamalla ja palkata heti ensimmäisen askeleen jälkeen. Luoksepäästävyys oli helppo nakki, mutta muuten saimme kyllä paljon harjoiteltavaa kotiin.

Tänään Iita pääsi sitten rallytokotunnille. Tehtiin rataa ja vähän harmitti kun en pystynyt niin kontrolloimaan sivulletuloja ja seuraamisen kontaktin tippumista. Tuli meidän uusvanhat ongelmatkin esiin. Iitan piti jäädä sivulletulon jälkeen jäädä istumaan, kun itse tein käännöksen. Annoin Iitalle istu-käskyn, jolloin se heittäytyi maahan tai nousi ylös ja istui uudelleen. Joo, käskin istumaan, niin täytyyhän hänen sitten istahtaa eikä vain jäädä istumaan. Toinen ongelma oli maasta istumaan nousu, jossa Iita toisinaan nousi maasta ensin seisomaan ja sitten vasta istui. Paulan kanssa juttelin myös kuuntelu- ja häiriöharjoituksista. Sanoin, että jos hän järjestää jonkun sellaisen kurssin, jossa käsitellään tuollaisia yleisiä koulutusjuttuja, olen ensimmäisenä jonossa. Paula sitten pyysikin kirjoittamaan sähköpostiin, minkälaisia asioita haluaisin käsiteltävän ja hän voisi harkita tuon tapaisen kurssin järjestämistä. Mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti