perjantai 16. joulukuuta 2011

Lahjattomat treenaa

Eli me ainakin. :) Totesin, että ei muu auta kuin yrittää ja treenata vielä enemmän, jotta ehkä joskus saadaan jotain tuomareitakin miellyttävää koiratanssissa aikaiseksi. Eli nyt koirat todella joutuvat tekemään töitä ruokansa eteen. ;) Viikonloppuna aamuruuatkin tulivat koiratanssiliikeiden palkaksi. Arkena tästä täytyy kyllä vähän tinkiä, ei oikein riitä itsellä into herätä vielä aiemmin, mutta joka ilta on töitä koko ruuan edestä tehty. Harmi kun ei ole oikein muita palkkauskeinoja, niin ei voi enää enempää harjoitella. Jos nuo vielä enemmän saavat ruokaa tai herkkuja, niin meidän ainoa liike tulee olemaan kieriminen. ;)

Pääasiassa ollaan harjoiteltu sivuttaisaskeleita ja eri positioita ja etenkin Peppillä ne sujuvat jo tosi hyvin. Peppi ei sen sijaan hallitse peruuttamista (mutkittelee), mutta Iitalla se sujuu eri positioissakin, minun pitää kuitenkin liikkua mukana. Iitalle pitäisi opettaa jotain muitakin uusia temppuja, mutta kun mistään ei tule oikein mitään. Tai siis kaikki kyllä lähtevät hyvin käyntiin, mutta sitten Iita "jää namiin kiinni" eikä oikeasti opi käskyä. Noissa sivuttaisaskelissakin sen huomaa hyvin. Olen harjoitellut Iitan kanssa niitä enemmän ja kyllä se kaikissa uusissa jutuissa Peppiä nopeammin pääsee aina alkuun, mutta ei mene kuin vähän aikaa, niin Peppi edistyy huimaa vauhtia ja jo osaa, kun Iita vielä vaan jatkaa alkuharjoittelua. Mikä ihme siinä oikein on..?

Sunnuntaina oli Johannan koiratanssi- ja tokotreenit. Otinkin vaihteeksi Peppin tanssimaan ja Iitan tokoilemaan. :) Lämmittelynä tein Peppin kanssa esineen kiertoa (onnistui parin metrin päästä ilman käsiapua) ja kaukana kiertoa. Peppi selvästi tajuaa tuon kaukaakierron idean, kun Iita ei tajua, vaikka olen sitä sen kanssa paljon enemmän harjoitellut. Muutamia jalan yli hyppyjä myös otin, koska niitä ei pysty kotona harjoittelemaan. Yhteisenä harjoituksena teimme ristiaskeleita. Olin kotona harjoitellut niitä vain edessä-positiossa (Peppi poikittain edessäni pää oikealle), mutta nyt piti tehdä niin, että koira on edessä ohjaajan kanssa vastakkain. Hyvin onnistui niinkin! Peppi on selvästi tajunnut mitä sivuttaisaskeleet ovat. Sitten piti harjoitella kieppiä niin, että koira jää ohjaajan eteen niin, että rintamasuunta on sama. Sitä ei oltu ennen tehtykään. Tavoitteena sitten oli, että tähän asemaan voi yhdistää nuo sivuttaisaskeleet. No, me ei vielä siinä vaiheessa olla. Hassua oli, että Peppi oli jo puolen tunnin treenin jälkeen ihan läähä. Iita kun jaksaa yli kahden tunnin treenit tuosta noin vaan.

Iita oli tokotunnilla täynnä intoa ja teki tosi hyvin. Aluksi otimme seuraamista ensin kävelyssä ja sitten juoksussa. Sen jälkeen harjoittelimme liikkeestä seisomista ja hyppyä. Iita ei kyllä tajua tuota liikkeestä seisomista. Tai siis mielestäni se on oppinut sen niin, että sen kuuluu tulla lähelleni ja seistä siinä. Nyt vasta tajusin, että olen tuota samaa opetustaktiikkaa käyttänyt kohta vuoden, (välillä harjoitellut aktiivisemmin ja välillä en lainkaan,) joten ei siitä kyllä mitään tule. Hypyssä tuo sitten tietysti ilmenee niin, että Iita joka kerta kiertää esteen väärälle puolelle, eli minun oli pakko mennä perässä, jotta Iita jää oikeaan kohtaan. Johanna kehotti käyttämään hypyssä heittopalkkaa, jotta Iita hyppäisi kauemmas, mutta huomasin heti, että sitten Iita ponnistaa tietenkin eri tavalla, nopeammin ja innokkaammin eli sen lonkkia rasittavalla tavalla. Ei hyvä. Ei siinä hypyssä itsessään mitään ongelmaa ole, jos Iita vain osaisi seistä minusta kauempana, niin tuo toimisi ihan hyvin. En siis viitsinyt Iitaa enempää hypyyttää. Lopuksi  harjoittelimme myös sitä, että koiran seistessä ohjaaja menee viereen. Yleensä koira kuulemma ennakoi ja istahtaa, mutta Iita kyllä pysyi seisomassa.

Minulla olisi ryhmäpaikat koiratanssiin ja tokoon tammikuun loppuun asti, mutta nyt on sellainen olo, etten jaksa niissä enää käydä. Samoja juttuja voin harjoitella kotonakin, tai oikeastaan kotonahan voi harjoitella juuri niitä juttuja, joita haluaa. :) Koiratanssi ei tunnu tuolla kivalta eikä tanssiltakaan ja tokoon kaipaisin erilaisia ohjeita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti