maanantai 7. marraskuuta 2011

Koreografiaraati

Koiratanssitreeneissä oli tosiaan varattu aikaa meidän koreografian esittämiselle ja sen arvioinnille. Sainkin hyviä kommentteja, osaa vähän odotinkin.

Ensin positiiviset kommentit:
- hieno, nätti
- hyvä kehänkäyttö eikä pelätty tulla lähelle tuomareita
- liikkeiden suunnat hyvät, kaikki näkyivät yleisölle
- musiikki sopi koiralle
- esineen kierto -liikkeestä muodostui hieno kuvio
- laukkaosuus oli erityisen näyttävä
- koira oli hyvin kontaktissa koko ajan
- ohjelmassa oli eri tasoja ja nopeusvaihteluja
- ohjelma alkoi ja loppui koiran tasolla (eli alhaalla)
- monipuolinen, tasapainoinen kokonaisuus

Sitten rakentava kritiikki:
- ohjelma oli liian pitkä (eli tylsä..?)
- muutamia liikkeitä toistettiin liikaa tai ne kestivät liian kauan -> useammin vaihtelevuutta
- ohjelman lopussa oli ohjaajan alasmeno, nousu ylös ja taas alasmeno -> ei näytä sujuvalta, voisi jäädä alas
- onko ajallisesti liikaa HTM-positioita freestyle-ohjelmaan?
- kieltoja -> ohjaa rauhassa loppuun asti

Voi apua, nyt en muista muuta. Eilen oli sellainen olo, että negatiivista kritiikkiä oli paljon enemmän kuin positiivista. Nyt näyttää olevan ihan toisinpäin, ehkä ne negatiiviset asiat vain ensin jäivät päällimmäisiksi. Tosin varmaan kaikki sanoivat, että ohjelma on liian pitkä tai ainakin siinä pitäisi olla enemmän tai useammin liikkeiden vaihtuvuutta. En usko, että kolmen minuutin ohjelma on katsojan mielestä liian pitkä, jos ohjelma on mielenkiintoinen. Tämä ei kyllä tullut yllätyksenä ja oikeastaan tähän halusinkin kuulla mielipiteitä. Ajattelin nimittäin, että ohjelma on minulle helpompi eikä tule niin paljon sähellyksiä, kun teen selkeästi yhtä liikettä hieman kauemmin kuin kaksi sekuntia. Tuo oli ihan hyvä huomio myös, että turhia ylös- ja alasmenoja pitää välttää, ellei keksi niihin jotain todella sulavaa liikettä ohjaajalle. Noista HTM-positioiden määrästä en ole huolissani. Tai siis vaihtoehtona ei ole jättää niitä poiskaan, koska emme muita liikkeitä osaa niin paljon. Eli positioita on pakko käyttää oikein liikkeinä eikä vain siirtyminä liikkeestä toiseen.

Oli kyllä hyödyllinen tuo raati. Koiratanssitunnin jälkeen oli vielä tokoa, mutta en oikein jaksanut keskittyä, kun teki vaan mieli suunnitella koreografioita. :) Rupesi jo itämään ajatus HTM-koreografiastakin. Vielä kun saisi sivuttaisaskeleet sujumaan edes pikku pätkän.

Joo, mutta siis tokossa harjoiteltiin liikkeestä seisomista, paikallaan kääntymistä vasemmalle (eli sitä minkä kanssa olen rallytokossa tuskaillut!), luoksepäästävyyttä ja paikallamakuuta (myös niin, että ohjaaja on koiran takana).

Iita on kyllä ihana koira. Oli tosi rankka tuo koiratanssitreeni, mutta silti se jaksoi vielä tokonkin. Huolimatta siitä, että se oli päivällä juossut pihalla pari tuntia. Nimenomaan juossut koko ajan. Illalla se olikin pitkästä aikaa vähän väsynyt. Mutta ei onneksi kipeän oloinen. Minä sen sijaan suunnittelin ohjelmaan korjauksia. Itse asiassa mietin nyt, että pitäisikö sittenkin vaihtaa takaisin tähän alkuperäiseen kappaleeseen:


Sen olen nimittäin onnistunut lyhentämään 2 minuuttiin, kun tuo "Kukaan ei koskaan" on tosiaan se 3 minuuttia ja mielestäni kappale kärsii, jos sitä vielä pätkii jostain välistä. Periaatteessa samat liikkeet kävisivät eikä järjestystäkään tarvitsisi ihan kauheasti muuttaa. Sinänsä hassua, kun kappaleet ovat kuitenkin ihan erilaisia, mutta niin se vaan menee. Ohjelman tunnelma olisi mielestäni kuitenkin ihan eri. Tässä ne samat liikkeet tulisivat sitten nimenomaan tiivistettyinä eli sitä vaihtelevuutta olisi enemmän. Minun täytyy saada sitten vaan oma ohjaukseni kontrolliin ja pysyä rauhallisena, vaikka musiikki onkin nopeampi. Tähän olisi teema, rekvisiitat ja asukin jo valmiiksi mietittynä, joten varmaan on vaihto taas edessä.

Keksin muuten ihan loistavan HTM-musiikin. Voi kun voisi vaan suunnitella ohjelmia eikä tarvitsisi välittää osaako toteuttaa ne. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti