torstai 13. lokakuuta 2011

Mattotanssit

Maanantaina en päässyt Iitan kanssa toko- ja tanssitreeneihin. Tai rauhoittumistreeneihin. ;) En tiedä, mitä lopulta oltaisiin eniten treenattu. Käytin illan kuitenkin koiratanssin hyväksi ja kirjoitin tanssikappaleen sanat sekä sekunnit Exceliin. Kuuntelin kappaletta moneen kertaan ja samalla kirjoitin jokaiseen kohtaan mitä mihinkin mielestäni sopisi. Tuo toimii tavallaan muistilappunakin ja kun koreografia on saanut lopullisen muotonsa, listasta on hyvä katsoa, kuinka paljon mikäkin liike vie ohjelmasta, että erilaisia liikkeitä on monipuolisesti.

Eilen sitten testasin ohjelmaa käytännössä. Tosin areenana oli vain olohuoneen matto, kooltaan 160 cm x 230 cm (pelkkä lattia on liian liukas). Eli en aikataulutuksia ja suuntia laajempien ja liikkuvien liikkeiden osalta pystynyt suunnittelemaan, mutta sain kuitenkin kokeiltua vähemmän tilaa vievien liikkeiden sopivuuden musiikkiin ja vaihdot liikkeestä toiseen. Muutin samalla hiukan suunnitelmaa vaihtelemalla liikkeiden paikkoja keskenään. Minulla on nyt kaksi keskenään vähän erilaista versiota, joita molempia täytyy kokeilla oikein kunnon tilassa, ensin ilman koiraa ja sitten vasta Iitan kanssa. Joka tapauksessa olen oikein tyytyväinen tähän vaiheeseen. :)

Peppin kanssa oli aikomus myös kokeilla musiikkia, mutta tuo tila oli kyllä liian pieni Peppille, joten teimme vain yksittäisiä liikkeitä. Haluaisin niin opettaa Peppille kerjäämisasennon loppuasennoksi, mutta ei siitä vaan tule mitään. Nyt sain sen sentään pari kertaa tekemään oikein namin perässä, mutta sitten se taas siirtyi koko ajan lonkkaistuntaan eikä etutassujen nostaminen sellaisesta asennosta tietenkään onnistu. Tämän treeniyrityksen seurauksena se kuitenkin rupesi tarjoamaan tassua. Peppihän poikkeaa tässä(kin) suhteessa täysin Iitasta, että se ei ikinä tarjoa yhtään mitään. Istuu vaan ja tapittaa, ellei sitä ohjaa nimilla johonkin suuntaan. :) Tuo tassun antaminenkin on sellainen, jota en ole Peppille vielä saanut opetettua. Se ei ikinä ole sitä tarjonnut, ja jos olen tassua itse nostanut, se ei ole tajunnut jujua. Mutta nyt! Tietysti tartuin tilaisuuteen ja nyt Peppi osaa antaa tassun käskystä. Jee! Ja tässäkin Peppi poikkeaa täysin Iitasta. Yleensä, kun Peppille jotain opettaa, se myös oppii sen. Peppistä myös aina helposti tietää, milloin se oikeasti jo osaa jotain. Ja nyt se osaa antaa tassua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti