maanantai 24. lokakuuta 2011

Collieyhdistyksen agilitypäivä

Eilen oli ATT:n hallilla SCY:n Turun alaosaston järjestämä agilitypäivä. Kouluttajana oli Hanna Piepponen ja päivän teemana vauhdikkaat radat. Osallistujat oli jaettu kahteen ryhmään: 2- ja 3-luokkalaiset sekä möllit ja 1-luokkalaiset. Me olimme luonnollisesti jälkimmäisessä ryhmässä. Toinen ryhmä tosin teki mielenkiintoisen näköisiä ratoja, joita olisi itsekin ollut kiva päästä kokeilemaan.

Varsinaista teoriaa ei ollut, ainoastaan rataantutustumiset olivat yhteisiä. Olisin kyllä kaivannut jotain yhteenvetoa, koska nyt jälkikäteen ajateltuna en oikein tiedä, mitä päivästä jäi käteen. No, tietenkin harjoittelemamme ohjausmetodit, mutta olisin halunnut sijoittaa ne johonkin laajempaan kontekstiin ja olisin myös halunnut enemmän perusteluja, että miksi on hyvä tehdä niin, kun eri kouluttajilta saa aina erilaisia ohjeita.

Peppi oli saanut agilitypäivän kunniaksi uuden syksyisemmän pannan ja hihnan.

Meidän ryhmämme aloitti eteenlähetysharjoituksella. Peppin kanssa en ole mitään eteen-käskyä käyttänyt, vaan käskyttänyt aina vain seuraavaa estettä. Otin eteen-käskyksi sanan "mene", jota olen arjessa jonkun verran käyttänyt. Kovasti Peppi kyllä jäi katselemaan minua, että mihin nyt. Ensin kokeiltiin yhden hyppyesteen kanssa, minkä jälkeen teimme hypyn, pussin ja hypyn. Mielestäni radalla Peppi kyllä hakee hienosti seuraavat esteet, mutta pitäisi varmaan tällaisissa pätkissäkin harjoitella enemmän tuota eteenlähetystä.

Tämän jälkeen teimme "mersumerkkiä". Eli kolme hyppyä oli laitettu tähdenmalliseksi. Tavoitteena oli, että toiselle esteelle lähetetään ensimmäisen esteen takaa (tai vierestä) ja sitten mentiin kolmannen esteen taakse tekemään valssi ja ottamaan koira vastaan. Tämä onnistui meiltä oikein hyvin. Kouluttaja sanoikin, että on ihan kolmosluokan koira, niin hyvin Peppi haki esteet. Olisipa vielä kolmosluokan ohjaaja. ;)

Tauon jälkeen oli toinen rupeama, jolloin ensin harjoittelimme kolmen vierekkäin olevan esteen kanssa takaakiertoja ja välistävetoja. Tavoitteena oli se, että ohjaaja juoksee suoraan ja vain kädellään ja hieman yläkropallaan ohjaa koiraa.Tämän jälkeen oli viiden esteen ratapätkä. Lopuksi sain Peppin kanssa tehdä vielä pidemmän ratapätkän, jossa oli yhdistettynä aamupäivän pussilta eteenlähetys ja nämä iltapäivän jutut.Väliajalla harjoittelin Peppin kanssa keppejä. Heti kun laitoin videokuvauksen pyörimään, niin kahdella ekalla kerralla aloitus epäonnistui. Aiemmin meni kaikki kerrat tosi hyvin. Oikeesti! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti