lauantai 10. syyskuuta 2011

Koirapäivä Agrimarketissa

Tänään olikin työntäyteinen päivä. Nyt koirat makoilevat ihan väsyneinä. Olimme siis esiintymässä Agrimarketin Koirapäivä-tapahtumassa. Harrastusesityksiä oli puolen tunnin välein yhteensä 6 (2 x toko + 2 x koiratanssi + 2 x agility) ja minä osallistuin kaikkiin. Peppin kanssa esitin tokoa ja agilityä ja Iitan kanssa koiratanssia ja agilityä. Aluksi minun piti mennä vain koiratanssiesitykseen, mutta sitten kuulin, että Koirakouluakin on pyydetty sinne esittämään harrastuksia, niin tarjouduin sitten toko- ja agilityesityksiinkin. Ihan kivaa oli, vaikka olisi kyllä jonkun esityksen voinut jättää väliinkin. ;) Harjoittelimme yhdessä toko- ja agility"ohjelmia" perjantai-illalla Koirakoulussa, minkä jälkeen jäin vielä Iitan kanssa harjoittelemaan koiratanssiesitystämme. Heti aamulla sitten suuntasimme Agrimarketiin.


Ensin oli tokoesitys, jossa esiteltiin myös arkitottelevaisuutta. Peppin kanssa osallistuin seuraavien "temppujen" esittelyyn:

- katsekontakti
- maltti (käskin Peppin maahan ja laitoin sen tassun päälle purutikun, jonka se sai ottaa vasta luvan kanssa)
- arkiseuraaminen muiden koirakoiden joukossa
- paikallaanolo: istuminen
- tokon jäävät liikkeet: seisominen ja maahanmeno

Lisäksi Peppi sai ainoana koirana esittää kaukokäskyt "istu" ja "maahan".

Muutamat katsojat tulivat näytöksen jälkeen kommentoimaan, että oli tosi upean näköistä, kun Peppi totteli niin hienosti. Etenkin kaukokäskyt olivat tehneet vaikutuksen. :) Sinänsä hassua, kun en ollut edes pari päivää aiemmin tiennyt, että Peppi osaa niitä. ;) Toko-ohjelmaa suunniteltaessa jokaiselta kysyttiin, mitä kukakin osaa, ja kun kerran kysyttiin, että osaako joku kaukokäskyjä, niin pitihän sitä kokeilla. Seisominen ei Peppiltä kaukona onnistunut, siinä otti pari askelta eteenpäin, mutta istumisessa ja maahanmenossa takapää pysyi tismalleen paikallaan. Ei me noita jääviä liikkeitäkään oltu ikinä ennen tehty kokeenomaisesti, mutta näköjään Peppi ne kutakuinkin jo osaa. Sain tosin antaa joka kerta kaksi käskyä, mutta muuten olen tyytyväinen. Muutenkin olen ylpeä Peppistä: se keskittyi tosi hyvin tekemiseen muista koirista ja kaikesta muusta häiriöstä huolimatta ja teki kaiken niin hyvin kuin osasi. Sen halusinkin tuolla selvittää mahdollista tulevaisuuden tokokoetta ajatellen.

Iitan kanssa esitimme tutun koiratanssiesityksemme, jota kyllä taas hieman muutin eilen. Eka esitys ei mennyt ihan putkeen, mutta toinen oli jo ihan ok. Koiratanssijoita oli esiintymässä myös Tiina ja Sani sekä Noora ja Olga. Kun olimme jokainen esittäneet oman ohjelmamme, näytimme Nooran ja Olgan kanssa yksittäisiä liikkeitä Tiinan selostaessa. Lopulta improvisoimme kaikki yhdessä Riverdancen tahtiin.


Agilitynäytöksessä Iitakin pääsi taas pitkästä aikaa agilityradalle. Se oli tosi onnellinen ja teki tosi hyvin, ihan kuin ei mitään puolen vuoden taukoa olisi ollutkaan. Tuli vähän ikävä Iitaa agilityyn. :( Lyhyt rata sisälsi vain matalia hyppyjä sekä putken ja pussin, joten uskalsin sen Iitan kanssa tehdä. Peppi pääsi tekemään vähän vaikeampaa rataa, jossa oli takaakiertojakin. Peppi kiihtyi ja haukkui koko ajan, mutta pysyi muuten kuitenkin kontrollissa.

Oli kyllä kiva, kun ihmiset tulivat kommentoimaan ja kyselemään, että miten saan koirat tottelemaan noin hyvin. On tullut pyörittyä vain edistyneempien koiraharrastajien kanssa, ettei ole osannut arvostaa sitä, mitä kaikkea nuo meidän koirat osaavatkaan. :)

P.S. Tätä kirjoittaessa Iita oli kaivanut leluja esiin. Kauanpa se jaksoikin levätä. ;) Peppi sen sijaan on jo pitkään nukkunut ihan samassa asennossa. :)

2 kommenttia:

  1. Peppi on niin hieno tyttö :) Paljon pusuja tytölle, iskä ei osais mitään tokoa yhtään ja agilitykin on vain omistajan mielestä hauskaa, noh kyllähän te olette nähneet :D Tosi kiva lukea teidän juttuja ja onnea agilitypaikasta ATT:llä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Petra, sait kyseenalaisen kunnian olla blogini ensimmäinen kommentoija. ;) Tosi hyvinhän te agiliidätte, etenkin siihen nähden kuinka vähän olette agia harjoitelleet.

    VastaaPoista