sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Agilityä ja tanssia

Torstaina oli ATT:n agilitytreenit. Tällä viikolla ryhmällämme oli hallivuoro, joten ilta oli oikein aurinkoinen. ;) Tehtiin ensin pitkä vauhdikas S:n mallinen rata. Kokeilin Peppin kanssa kutsulähtöä kolmen esteen takaa, kun Katja käski. (En olisi muuten viitsinyt edes yrittää.) Ensimmäisellä kerralla Peppi kiersi ensimmäisen esteen. Toisella kerralla Katja meni blokkaamaan kiertotien menemällä seisomaan ensimmäisen esteen viereen. Se toimi ja Peppi tosiaan hyppäsi kaikki kolme estettä! Kolmannella kerralla Peppi osasi jo ihan itse. En olisi ikinä uskonut! Muuten radalla tuli esiin kaikki tutut ongelmamme: kepit ja kontaktit. Aina radan ensimmäisellä kerralla Peppi juoksee keppien ohi, ikäänkuin se ei edes tajuaisi, että ne todella on ne samat kepit, joita me kovasti harjoitellaan yksittäisesteenä. Kontakteissa ongelma on se, että Peppi ei tee alastulokontaktia itsenäisesti. En voi siis huutaa sille kauempaa kontaktikäskyä enkä jatkaa matkaani. Näitä siis pitää harjoitella. Toinen rata, joka tehtiin, oli hieman lyhyempi. Siinä oli huima hyppy - pussi - hyppy - hyppy -loppusuora. Ajattelin panostaa siihen ja juoksin täysillä. ;) Se menikin hyvin! Katjakin sanoi, että meillä meni koirakoista se kaikkein parhaiten, vaikka Peppi on ryhmämme ainoa maksikoira. Jee. :)

Lauantaina oli koiratanssiporukan yhteistreenit. Otin molemmat koirat mukaan, kun meillä oli halli varattuna kahdeksi tunniksi. Yritin opettaa Iitalle kaukaa kiertämistä. Laitoin purkkeja ja lopulta jakkaroitakin merkeiksi, jotka piti kiertää, mutta... Ensimmäiset purkit oli lämitty tassulla kumoon jo ennen kuin sain kaikkia purkkeja laitettu lattialle. Nostin niitä pystyyn ja taas oli toisella puolella kumossa ja pitkin salia. Huoh. Lopulta sain Iitan hiukan tekemään sitä mitä pitikin, mutta ei se oikein tajunnut. Purkit vaan lentelivät kun Iita oikaisi. En enää tiedä mitä temppuja tuolle voisin opettaa, kun tuntuu, ettei mikään mene perille. Tai minkään opettamisen aloittaminen ei edes tunnu onnistuvan. Minulla oli pari musiikkia valittuna, joita halusin kokeilla isossa tilassa. Ensimmäinen valintani Kim Heroldin 'Social Butterfly' ei toiminut ollenkaan. Mielessäni se oli ollut täydellinen, mutta Iitalle se oli liian hidas ja itselleni liian nopea. Toinen valintani Andreas Johnsonin 'Glorious' olisi mielestäni edelleenkin hyvä tuohon kaukaa kiertämiseen ja muihin tilaa vaativiin liikkeisiin, mutta treenikaverit olivat yksimielisesti sitä mieltä, että se on Iitalle liian raskas, vaikka minulle olisikin sopiva. Tänään olenkin käyttänyt illan kuuntelemalla potentiaalisia musiikkivaihtoehtoja. Luulen, että löysinkin sopivan. Ihmettelen vaan, etten ole aiemmin sitä keksinyt.

Peppi sai treenata viimeisen puolituntisen. Opetin sillekin kaukaa kiertämistä. Se tajusi heti. Pari kertaa oikaisi, mutta sen jälkeen huomasi itse korjata, jos meinasi oikaista. Ja sitten ei tarvinnut edes korjata enää. Tein myös tuttuja pyörähdyksiä ja treenikaverit olivat ihan ihmeissään miten Peppi oli niin nopea. Se on kyllä tosi nopea pyörähdyksissä ja pujottelussa. Todettiin siinä, että ongelmaksi voikin tulla sopivan musiikin löytäminen, kun normaali liikkuminen on niin eritahtista kuin temput. Pitäisi olla joku sellainen musiikki, jossa on "räjähtäviä" kohtia, joihin sitten sijoittaa nuo nopeat liikkeet. Tosin sitten saa olla tosi tarkka ajoituksen kanssa. Kokeilinkin yhtä miettimääni vaihtoehtoa, ja sen rytmi (poislukien nuo temppukohdat) oli muidenkin mielestä hyvä. Pitäisi vain opettaa Peppille enemmän temppuja, jotta joskus saisi jonkun ohjelman kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti