torstai 22. syyskuuta 2011

Treenejä

Täytyypä päivittää sunnuntaiset ja maanantaiset treenitapahtumat, kun tänään tulee jo uusia. Vaikka eipä mitään kummallista ollut.

Sunnuntaina oli koulutusluento, joka venyi niin pitkäksi, ettei tokotreenejä ehditty pitää lainkaan. Onneksi minulla oli vain Peppi mukana, joka sekin joutui odottamaan agitreenien alkua kolme tuntia autossa. Lämmittelyyn pitikin käyttää vähän aikaa, itselläkin oli jäsenet ihan jumissa istumisesta. Tehtiin pitkä 25 esteen hyppyrata, jossa oli aika paljon kaikenlaisia käännöksiä, joten vauhti ei kuitenkaan ehtinyt nousta huimaksi. Meni ihan ok.
Maanantaina oli Iitan vuoro. Tokossa harjoiteltiin ensin BH-koemaista koiran yksin jättöä niin, että itse meni ensin vähän matkan päähän ja lopulta piiloon. Jätin Iitan ensin ilman käskyä. Hauhauhauhau. Koko ajan. Sitten jätin istumaan. Hauhau hauhau. Maahan. Hauhau hauhau. Jos tehdään tokomaisia paikallaanoloja, Iita jää ihan hiljaa. Mutta jos se on kytkettynä, ja minä haahuilen vähänkin epämääräisiä linjoja, Iita komentaa minua takaisin. Hiljeni se kyllä siksi aikaa, kun olin piilossa. Toisaalta tehtiin tämä ensimmäiseksi, jolloin Iita oli täynnä virtaa ja tarmoa tehdä, niin ei se jaksanut/halunnut olla vaan paikoillaan epämääräisesti odottelemassa. Joten en ole huolissani. Lopputunti harjoiteltiin katsekontaktia niin, että kävelimme kaikki koirinemme sikin sokin ja koiran piti ottaa käskystä katsekontakti. Ideana oli, että häiriöstä huolimatta sen tulee suorittaa tuo helppo tehtävä. No, minä en ole katsekontaktia käskystä opettanut, koska koira kyllä itse tarjoaa sitä, ja jos ei tarjoa, voin kutsua sitä nimeltä, jolloin se on taas kuulolla. En oikein ymmärtänyt harjoituksen tarkoitusta enkä aio katsekontaktia jatkossakaan käskystä vaatia, joten se siitä.

Koiratanssitunnilla ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Harjoiteltiin jo tuttuja liikkeitä, pääasiassa peruuttamista ja esineiden kiertoa. Iita tykkäsi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti