sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tuplatreenien uuvuttama

Peppillä oli tänään kahdet ohjatut treenit peräkkäin. Ensin 45 min tokoa ja sitten samanmoinen agilityä. Nyt se makaa ihan reporankana. Raukka.

Tokossa ensin nostatettiin viettiä leikittämällä namilla. Sain ottaa heti käskyt mukaan, koska Peppi oli muutenkin jo niin innokas. Otin liikkeestä (eli leikityksestä) maahanmenoa ja ne menivät tosi vauhdilla. Pienen tauon jälkeen jatkoin vapaasta seuraamisesta maahanmenoa. Ihan ok, mutta vauhti oli hieman eri luokkaa kuin äsken. Etenkin toistojen myötä Peppi tuntui vähän kyllästyvän ja suoritukset hidastuivat jo selvästi. Sitten tein liikkeestä seisomista. Sitä, kuten seisomista yleensäkin, ei olla juuri harjoiteltu, joten tein ensin niin, että peruutin Peppin edellä. Johanna kehotti kiinnittämään huomiota äänenpainoon. Kun keskityin sanomaan "seiso"-käskyn aina samalla tavalla, Peppikin ymmärsi tietysti paremmin. Siirryimme peilin eteen ja jatkoimme vapaasta seuraamisesta seisomaan jäämistä. Ideana oli se, että näin peilin kautta milloin Peppi pysähtyy, jotta en tahtomattani anna eleapuja kuikuillessani taaksepäin, että jäikö se koira sinne. Heti kun Peppi pysähtyi, naks ja palkan heitto oikealla kädellä taaksepäin. Oikealla siksi, ettei koira näe käden liikettä. Edelleen minun piti keskittyä, että sanoin käskyn aina samalla äänenpainolla. Useimmiten Peppi otti pari askelta ennenkuin pysähtyi, mutta se, kuten myös käskyn toistaminen eivät kuulemma tässä vaiheessa vielä haittaa. Yksi käsky useimmiten kyllä riitti. Saatiin muutama ihan nappisuoritus.

Agilityssä oli kaksi rataa. Perjantain möllikisoissa otin lähdön kutsuna kahden esteen takaa, mutta Peppihän kiersi ensimmäisen esteen. Halusin kokeilla ensimmäisellä radalla samaa, kun se oli mahdollista. Ei onnistunut. Yhden esteen takaakaan ei onnistunut. Lopulta piti ottaa lentävällä lähdöllä kaksi ensimmäistä estettä ja vasta sen jälkeen kutsu yhden esteen takaa onnistui. Eipä ole tuollaistakaan ongelmaa ennen ollut. Ehkä Peppi meni jotenkin jumiin, kun oli kerran jo kiertänyt sen ekan esteen eikä sitten osannut tehdä muulla tavalla. Ei olla noita kahden esteen takaa kutsuja juuri tehty, mutta olisin ajatellut, että Peppi ne osaa. No eipä näkynyt ainakaan enää osaavan. Täytyy siis harjoitella! En tiedä väsähtikö Peppi tuosta tokosta, mutta ei muutenkaan mennyt kovin hyvin. Renkaan kiersi kaksi kertaa ennenkuin tajusi hypätä sen. Ihan kuin ei olisi sellaista ikinä ennen nähnytkään. ;) Kaikki radan ongelmakohdiksi tarkoitetut kyllä menivät oikein hyvin kuten myös keinu.

Ratojen välissä treenasimme keppejä. Apuohjaimia ei ollut paikoillaan enkä jaksanut niitä laittaa. Ei Peppi niitä kyllä tarvinnnutkaan, hyvin se meni kepit alusta loppuun. Aika hyvin Peppi hakee lähtökohdan, mutta sitä täytyy vielä harjoitella paljon eri kulmista. Nyt kuitenkin harjoittelin enemmänkin sitä, että itse menen sivusuunnassa kauemmas. Molemmilla puolilla olin parin metrin päässä kepeistä ja puhtaasti Peppi meni. Vauhtia (ja varmuutta) kyllä tulee silminnähden lisää, kun toistan koko ajan "kepit"-käskyä.

Toinen rata oli hyppyrata, jossa oli myös pöytä. En oikein muistanut rataa, joten hieman tuli ylimääräisiä kevätjuhlaliikkeitä. Peppi rupesi muutenkin jo keräämään kierroksia ja haukkumaan. Varmaan väsymystä ja turhautumista huonoon ja hitaaseen ohjaukseeni. Hyvin tai ainakin vauhdilla se silti meni. Toki sujuvamminkin tietysti olisi voinut mennä.

Ajatuksia: Ensi viikolla Iita tokotunnille ja Peppi agilityyn, Peppille kahdet treenit peräkkäin liian rankkoja. Kiinnitä huomiota käskyjen äänenpainoon. Harjoittele pihalla kahden esteen takaa kutsua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti