tiistai 23. elokuuta 2011

Innokas Iita

Iitallakin oli tänään tuplatreenit, mutta väsymyksestä ei ole merkkiäkään. Ensin oli 45 min tokoa ja sitten 45 min koiratanssia.


Tokotreenit alkoivat vietin nostamisella (tai Iitan tapauksessa vietin suuntaamisella oikeisiin asioihin). Olin ottanut vetoleluksi solmuun laitetun pikkupyyhkeen, mutta sekin kohtasi voittajansa. Toisten vinkulelut ovat Iitan mielestä vastustamattomia. Oma vinkulelu ei pääse lähellekään kiinnostavuudessa. No, muuten Iitan kontaktinpito on vähintäänkin kiitettävää, joten annetaan anteeksi pari herpaantumista. ;) Siirryin pian namipalkkaan ja harjoiteltiin sivulletuloa. Siinä riittää vielä hiomista, mutta aika hyvin menee jo kuitenkin. Tasapuolisuuden vuoksi ja koiratanssia silmälläpitäen otin välillä myös oikalle puolelle tuloja. Nyt meni huomattavasti paremmin kuin edellispäivänä kotipihalla. Sain Johannalta neuvoksi harjoitella pelkkää positiota ja ottaa liikkeen vasta sitten mukaan, kun Iita varmasti on sisäistänyt position. Johanna myös kysyi, olinko ajatellut harjoitella muitakin HTM-positioita. Juurihan niitä tosiaan olin ajatellut. Samaa positiokäskyä voi kuulemma  käyttää sekä itse positioon että liikkeessä eteenpäin, mutta peruutuksissa ja sivuaskelissa on hyvä ottaa lisäksi toinen käsky vihjaamaan suunnasta. Näin olin itsekin ajatellut. :) No, kunhan ensin saan opetettua ne positiot. Melkein koko tokotunti meni tosiaan sivulletulon hiomiseen. Muutamia kertoja Iita tarjosi "sivu"-käskystä pyörähdystä. Saisikohan siitä tokokokeessa extrapisteitä? ;)


Koiratanssitunnilla lämmittelin pujotteluilla ja jalkojen välissä kävelyllä, joka sujuu hyvin eteenpäin, mutta harjoittelin myös paikallaan pyörimistä. Hyvin Iita positionsa pitää. Yhteisharjoituksena oli takajalan nosto. Iitalle liike on vaikea, kun se ei ole oikein tietoinen takapäästään. Saa nähdä, jätämmekö sen suosiolla "ohjelmistosta pois". Jatkoin Iitan kanssa vartin tahkoamisen jälkeen muilla harjoituksilla. Iitalle on myötäpäivään pyörähdys nyt selvästi lempiliike, mutta tehtiin pyörähdystä myös vastapäivään. Jotenkin Iita tuntui senkin tajuavan nyt paremmin, kun tuo myötäpäivään pyörähdys on sille auennut. Ihan pienen käsimerkin vastapäivään pyörähdys vielä vaatii. Harjoittelimme myös ohjaajan kiertoa niin että seisomisen sijaan istuin lattialla. Iitalta kesti vähän aikaa tajuta, että sehän on se ihan sama temppu kuin silloinkin kun minä seison. Lopuksi piti improvisoida mukavia liikkeitä musiikin tahtiin. Tehtiin vauhdikkaita pujotteluja suunnanvaihdoilla niin että otin pari hypähdystä aina väliin. Iita pysyi hyvin mukana. Yhdistin myös pujotteluja ja pyörähdyksiä ja päästiin sillä vähän tanssin tunnelmaan. Siihen oli kiva lopettaa.


Ajatuksia: Harjoittele molempia puolia tasaisesti. HTM-positiot työn alle. Muista, ettet pidä nameja kädessä, jos se ei ole enää tarpeellista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti