tiistai 23. elokuuta 2011

Lihashuoltoa ahkerille koirille

Hävettää tunnustaa, mutta Iitaa on hierottu viimeksi muistaakseni maaliskuussa. Peppin hieronnastakin on jo melkein vuosi. Tänään koirat saivat mieluisan vieraan, koirahieroja Jenna Kantolan.

Ensin oli Iitan vuoro. Aiemmin ongelmakohtia olivat lanneselkä ja rintalihakset, mutta nyt ne olivat ihan ok. Sen sijaan reisilihakset olivat ihan jumissa. Viimeksi kynsiä leikatessa Iita aristi oikeaa takajalkaansa ja veti sen välillä kädestäni pois. Muutenkin Iita on viime aikoina kipuillut. Ehkä syy siihen löytyi. Reisilihakset saatiin kuitenkin hierottua auki eli ei onneksi ei sen pahempaan jamaan ollut ehtinyt mennä. Oli kiva myös kuulla, että ei ollut mitään toispuoleisuuksia. Eli ilmeisesti olen suht tasapuolisesti koiratanssiliikkeitä tehnyt molemmin puolin.


Peppi malttamattomana odotti omaa vuoroaan. :) Selvästi nautti, kun pääsi käsiteltäväksi, onhan se monta kertaa joutunut katsomaan vain vierestä, kun Iitaa hierotaan. Peppillä oli hieman kireyttä lanneselässä. Kuulemma ihan normaalia agilityä harrastaville koirille ja sen sai helposti hierottua auki. Muita ongelmakohtia ei ollut. Hieronnan jälkeen vein koirat rauhalliselle kävelylle korttelin ympäri. Ihan selvästi Iitan takajalkojen askel oli pidempi ja lennokkaampi! Aiemmin on ollut jotenkin tökö. Mahtavaa, jos hieronta auttoi! :) Kiva nähdä vaikuttaako käyttäytymiseenkin.

Muista ilmojen viiletessä: Anna Iitalle glukosamiinipitoisempaa nivelravinnetta, esim. Aptuksen Glyco-Flex (saa eläinlääkäriltä halvemmalla kuin apteekista). Pidä Peppillä agilitytreenien jälkeen lämpötyynyä lanneselän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti