torstai 25. elokuuta 2011

Näytelmää ja tanssia

Ilmoitin Peppin jalostustarkastukseen, joka on tulevana sunnuntaina. Vasta kun aikataulut tulivat maanantaina postissa, tajusin, että jalostustarkastuksessa varmaankin täytyy esitellä koiraa niinkuin näyttelyssä. Eihän me sellaista osata. :o Tänään sitten harjoittelin Peppin kanssa ravaamista suuressa ympyrässä. ;) Ihan hyvin se sujui, vaikka ei ehkä jalostustarkastusta ajatellen. Peppi nimittäin kuuliaisena koirana piti tiiviin katsekontaktin. Hyvä niin, sitähän kaikkina muina päivinä paitsi yhtenä haluankin. :) Seisomista harjoittelimme myös. Kyllähän Peppi käskystä seisoo (välillä kyllä istahtaa), mutta ei todellakaan missään edustavassa asennossa. Olen kuitenkin tyytyväinen, jos se malttaa pysyä seisoma-asennossa eikä liiku tai istu, kun sitä mitataan ja tutkitaan. Vielä täytyy ommella ohut hihna (löysin varastostani kapeaa nauhaa). Kai se siitä sitten.

Pian siirryimme mielekkäämpiin harjoituksiin eli koiratanssiin. :) Peppi tekee kaikki liikkeet tosi innokkaasti. Harjoittelimme pyörähdyksiä molempiin suuntiin ja Peppi osaa myötäpäivään pyörähdyksen jo ilman käsimerkkiä. Peppillä oli into päällä, joten kokeilin myös kierimistä ja ryömimistä. Innokkaana se nekin tekin namin perässä. Lopuksi otin vielä hiukan pujottelua, jonka Peppi teki taas tosi vauhdikkasti.

Kun leikkasin juustoa namipaloiksi, yksi viipale putosi maahan ja siitä äkkiä parempiin suihin. Tai siis siihen yhteen parempaan, nimittäin Iitan. Siksi en viitsinyt Iitan kanssa paljoa harjoitella, jottei siitä tule ihan pullukkaa. Mielessäni on aina eläinlääkärin odotushuoneen seinällä oleva tiedote, jonka mukaan viipale juustoa vastaa kymmenkiloiselle koiralle samaa kuin hampurilainen ihmiselle. Iita oli siis jo hampurilaisensa saanut. ;) Lähinnä harjoittelin "alla"-positiota, joka siis on jalkojeni välissä rintamasuunta eri suuntaan kuin minulla. Ihan kuin Iita vähän jo alkaisi tajuta sitä. Harjoiteltiin myös pyörähdyksiä. En tiedä olenko opettanut Iitalle ne jotenkin ihan tyhmästi, mutta Peppi on niissä nyt samassa vaiheessa kuin Iita, vaikka Peppi on harjoitellut vasta reilun viikona ja Iita puoli vuotta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti