keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Tuplavoitto

Lauantaina oli Salossa koiratanssin tuplakisat. Iita osallistui ensimmäisen kilpailun HTM:n voittajaluokkaan ja Peppi toisen kilpailun FS:n avoimeen luokkaan. Koko viikko oli mennyt kisajärjestelyissä enkä nyt muutenkaan mitään ollut treenannut sitten tammikuun, joten odotuksena oli vain kuulla, mitä ruotsalaistuomarit ovat meistä mieltä. :) Mutta sitten siinä kävikin niin, että sekä Iita että Peppi voittivat oman luokkansa. Mikä oli kyllä tosi hyvin, koska omat ajatukseni olivat taas jossain ihan muualla (eli kisajärjestelyissä) ja lämmittelytkin olivat erittäin vähäiset. Sinänsä harmi, kun tämä jäi nyt Peppin osalta viimeiseksi kilpailusuoritukseksi tällä ohjelmalla, joten olisi ollut kiva, jos siihen olisi kunnolla keskittynyt. Lopputulos olisi tosin silti voinut olla sama. :D 


Iitan kilpailusuoritus meni niinkuin se nyt vain voi mennä. :D Heel-positiossa Iita tällä kertaa vaihtoi kesken kaiken puolta ja seuraamisen sivuaskeleista ei tullut mitään. Muuten oli perussettiä. Ihmeen korkeat pisteet kuitenkin saatiin. Tai no, jäiväthän nuo tekniset pisteet kyllä aika alas, ihan aiheesta.

Johanna Saariluoma: Koiralla ja ohjaajalla hyvä asenne toisiaan kohtaan! Joitain epätarkkuuksia etenkin sivuaskelissa eli liikepuhtautta vielä lisää. Tekninen laatu 38 + 37 = 75, taiteellinen vaikutelma 42 + 38 = 80, yhteensä 155 p.
Johanna Mamrelund: Good tempo! Nice pos "Between your legs". Try to make the dog keep the positions. Very sweet end. Tekninen laatu 37 + 36 = 73, taiteellinen vaikutelma 40 + 40 = 80, yhteensä 153 p.
Sara Peiper: Very good match to the music. For this class I would like to see more positions and more variations in the program. Good teamwork, nice fokus. Tekninen laatu 37 + 38 = 75, taiteellinen vaikutelma 43 + 45 = 88, yhteensä 163 p.

Kokonaispisteet 74,33 + 82,67 = 157. Osallistujia oli luokassa kaksi: taistelupari Iita ja Simo jälleen yhdessä. :) Tällä kertaa Iita sai pari pistettä enemmän ja siis voitti luokkansa.

Johannalta tuli taas ihana kommentti: "Koiralla ja ohjaajalla hyvä asenne toisiaan kohtaan!" Niin kivasti sanottu! :) Muuten kommentit olivat ihan sellaisia, mitä mieltä itsekin olen. Aika hyvin siis olen kartalla mitä osaamme ja mitä emme. 

Collieyhdistyksen kilpailuissa on aina tapana palkita kilpailun paras collie. Nyt tämä palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa koiratanssikilpailuissa (kun aiemmin on unohtunut) ja Peppi voitti. ;) Kuinkas muutenkaan kun on ainoa kisaava collie. :D

Peppin suoritukseen olen todella tyytyväinen. Alun kävelyissä se vähän piipitti mutta ei vaikuttanut kuitenkaan kauhean stressaantuneelta. Selän yli hypyssä taisin mennä liian lähelle seinää eikä Peppi hypännyt lainkaan. :( Se oli vähän tylsä juttu, mutta mitäs peruutin niin pitkälle.

Tiina Jounio: Koreografia oli mukavan tanssillinen ja ohjaajakin oli suunnitellut omaa liikkumistaan mukavasti. Avoimeen luokkaan toivoisi liikkeisiin hieman monipuolisuutta.Tekninen laatu 35 + 37 = 72, taiteellinen vaikutelma 42 + 36 = 78, yhteensä 150 p. 
Johanna Mamrelund: Fast Collie! Good cooperation and teamwork. Work more with the interpretation, the changes of speed in the music and the sideway moves. Tekninen laatu 40 + 39 = 79, taiteellinen vaikutelma 42 + 38 = 80, yhteensä 159 p.
Johanna Saariluoma: Sujuvasti menneen alkupuolen jälkeen pari harmillista herpaantumista loppua kohden. Ohjelmassa hyvä flow ja ohjaaja huomioi koiran hyvin tanssiessaankin. Tekninen laatu 40 + 38 = 78, taiteellinen vaikutelma 38 + 42 = 80, yhteensä 158 p.


Kokonaispisteet 76,33 + 79,33 = 155,66 ja Peppi siis voitti luokkansa viiden koirakon joukosta. Tosin tasapistein toiseksi tulleen kanssa, mutta tasatilanteessa taiteellisuuspisteet ratkaisevat ja ne olivat meillä korkeammat.


Minusta oli mukavaa, että ruotsalaistuomari noteerasi Peppin nopeuden. Sitä ei ole kukaan suomalaistuomareista ikinä kommentoinut, vaikka Peppi ON nopea collieksi. "Good cooperation and teamwork" oli myös kiva kommentti. Sekä Johannan "Ohjaaja huomioi koiran hyvin tanssiessaankin". Nuo ovat sellaisia asioita, joita itse arvostan ja joissa haluan olla hyvä ja on niiden eteen on paljon töitäkin tehty. Nyt kun molemmilla koirilla yhteistyöpisteet ovat noinkin hyvät, voisi olla ehkä aika keskittyä enemmän siihen tekniikkaan. Siis Peppin kanssa. Iita saa tehdä mitä haluaa. Niinhän se joka tapauksessa tekee. :D

Seuraavana päivänä nautimme auringosta pihalla ja Iita oli lempipuuhansa parissa. :)


Peppi keskittyi lepäilyyn. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti