perjantai 21. helmikuuta 2014

Kumpi käsi ohjaa?

Pientä päivitystä viikon tapahtumista. Viime lauantaina molemmat koirat pääsivät Leena Piiran osaaviin käsiin. Iita oli kuulemma paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten. :) Etuosa ja rintakehä olivat joustavampia kuin viimeksi, mutta lanneselkä oli kireä, minkä toki itsekin olen havainnut. Leenan käsittely kuitenkin auttoi ja Iita suorastaan nautti olostaan hoidon jälkeen. :)
Peppillä oli kaikki hyvin. Oikean kyljen kudokset olivat jäykkiä puomilta tippumisen takia, mutta mitään vakavampaa Leena ei löytänyt. Tosin keskiviikkona, kun olimme Elinan agitunnilla, Elina sanoi, että Peppi haki hyppyjä ja sovitti askelia, mitä se ei ole ennen tehnyt. Yleensä, jos tuollaista tapahtuu, se johtuu ihan omasta huonosta ohjauksestani. Mutta nyt kuitenkin pitäisi tarkkailla, tapahtuuko tuota vielä, ja jos tapahtuu, millaisissa hyppytilanteissa. 

Mulla on näköjään muodostunut jo perinteeksi, että tutustun rataan vain esteeseen 16 asti, niinkuin nytkin. Vaikka nyt me kyllä ehdittiin jopa esteelle 22. Edistystä on siis tapahtunut. ;) 
Mielenkiintoisin oppi tällä tunnilla oli se, että ellei koira itse osaa hakea oikeaa linjaa, muurilla koiran on todella vaikea tehdä takaakiertoa ja vaarana on, että sen linja menee päin toista tolppaa. Elina suosittelikin muurille pyöritystä, joka toimi meilläkin tosi hyvin. Suurin yllätys taas oli, että este 14 onnistui meillä heti ensimmäisellä kerralla. Musta se näytti tosi hankalalta, varsinkin kun Peppin on usein vaikea hahmottaa vinoja rimoja ja kun tämä mentiin vielä tuupaten toiselta puolelta. Esteet 16-20 oli myös todella opettavainen. Mun piti olla vastaanottamassa Peppiä esteelle 17 ruudussa 26-12. Jotenkin tosi outoa. Mutta aluksi olin ruudussa 24-12 ja silloin Peppi kiersi tuon hypyn okserin vierestä. Sitten sylkkäri esteelle 18 peruuttaen riville 14, vauhdinmuutos ennen estettä 19 ja rivien 10 ja 12 väliviivalla suora käännös putkelle. Mun oli tosi vaikea ajoittaa tuota oikein, mutta kyllä se sitten onnistui. Ja sitten vastaus päivän kysymykseen, kumpi käsi ohjaa. No ei kumpikaan, vaan JALKA. Tämä tuli todettua etenkin putkella 16. :D Ei auta vaikka kuinka huitoisi, jos jalka osoittaa väärään putkenpäähän.

Oli meillä tanssitreenitkin tällä viikolla. Iita oli taas hassu oma itsensä ja vaihteli positioitaan miten sattuu. Peppin ohjelmaan sain käsimestarilta taas hyvät käsiliikkeet ja rytmityksen ongelmakohtaan. Eli taas toimii. :) Luottavaisin mielin siis lähdetään huomisiin kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti