torstai 23. tammikuuta 2014

Messuherätys

Sanna oli sunnuntaiksi järjestänyt esiintymisharjoitusta Winter Dog Show'ssa Turun Messukeskuksessa. Lähdin tietysti mukaan, vaikka siellä häkkiä raahatessani ja kahden koiran kanssa ihmisten ja koirien välissä luoviessani ajattelinkin, että mitä järkeä tässä taas on. Kaiken lisäksi Peppi löi jarrut pohjaan parin metrin välein. En tiedä, oliko lattiapinta liukas vai mikä sitä ahdisti. Kehässä treenatessamme Peppi oli tosi häröilevä ja mietin, että tuleeko tästä yhtään mitään. Ihme ja kumma, esiintyminen meni tältä osin oikein hyvin, yksi pieni haukkukin vain tuli.

Iita sai esittää ensimmäisenä HTM-ohjelmansa. Se meni odotusten mukaisesti eli heel-positio vaihtui kesken kaiken fuss-positioksi (jota en Iitalle ole edes opettanut) ja lopun sivuaskeleet eivät todellakaan onnistuneet. Viime postauksessa jo iloitsin, kun olin keksinyt, että Iita ennakoi taaksepäin ympäriseuraamista. Ilo oli hieman ennenaikaista. Nyt kun olin harjoitellut Iitan kanssa välillä ympäriseuraamista eteenpäin, ei Iita enää tiennytkään, että kumpaa sen pitäisi ennakoida ja se meni sivullani siksakkia. Ojasta allikkoon siis, niin tuttua Iitan kanssa. :D
Melkoisen iso esiintymisareena
Peppin FS-ohjelma ei mennyt hyvin, pääosin (yllättäen) itseni takia, mutta olin niin tyytyväinen Peppin mielentilaan, varsinkin kun tuo paikalle saapuminen oli niin tuskaista. Kaikki Peppin bravuuriliikkeet ja liikesarjat ovat nyt sille vaikeita tai jopa mahdottomia: sivuaskeleet eivät enää onnistu, peruuttaminen on tökkinyt jo kauan, kierto-ympäri-yhdistelmä ei toimi ja kutakuinkin kaikki muut liikkeet epäonnistuvat oman huonon/myöhäisen ohjaamiseni takia. Oli varmaan aika kamalaa katsottavaa, mutta mulle tuo esiintyminen oli taas todella hyvä treeni ja herätys todellisuuteen. :)
Peppi backstagella kera kultaisten

Tiistaina oltiin sitten hallilla keräilemässä palaset kasaan. Ja me saatiin ne kasaan! Iitan sivuaskeleet kokivat muodonmuutoksen ja Peppin ohjelma meni jonkin verran uusiksi. Haukkumiseenkin löytyi ainakin väliaikainen ratkaisu, jonka tosin olen ennenkin tiennyt, mutta en vaan ole sitä jostain syystä halunnut tai osannut käyttää. Eli mun täytyy erottaa liikkeet odota-käskyllä: ympäri - odota - pujo - odota - kaari - odota... Vaikka ei me silti siis mitään seisoskelemaan jäädä, mutta tuo "odota" on vaan kylvettävä joka väliin, jotta Peppi pystyy keskittymään.

Sain molempien treenit videolle, joten nyt on pari päivää aikaa ennen kisoja analysoida niitä ja kuivaharjoitella käskyttämistä ja käsiä. Hyvällä tavalla oikeen jännittää, miten sunnuntaisissa kisoissa mahtaa käydä. En vaan malta odottaa, että näen, miten me onnistutaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti