lauantai 26. tammikuuta 2013

Back on agility

Torstaina oli pitkästä aikaa agitreenit. Viimeksi oltiin treenattu ennen joulua. Ulkona oli sopivan kylmä eli halli oli lämmitetty, ihanaa. Halliahan lämmitetään, jos hallissa on 5 astetta pakkasta, mutta ei kuitenkaan silloin, jos ulkolämpötila on -20 tai kylmempi.
 
Oli kiva harjoitella myös koiratanssia muualla kuin kotona. Kisat on jo kuukauden päästä eikä mulla ole edes ohjelmia! No kyllä Iitan FS-ohjelma on valmis, mutta Peppin ei ole kuin ajatuksissa. Molempien HTM-ohjelmista ei ole mitään hajua, musiikkiakin vaihdan miltei joka päivä. Nyt pääsin sentään kokeilemaan, että osaako Peppi HTM-positiot muuallakin kuin olohuoneen matolla. Kyllä se osasi ne, mitä ajattelinkin eli seuraavat positiot ja suunnat. Ja suunnat siis tarkoittavat Peppi suuntia.
 
heel (vasemmalla vastakkaiset rintamasuunnat): eteenpäin + vasemmalle
fuss (oikealla vastakkaiset rintamasuunnat): oikealle
väli (jalkojen välissä sama rintamasuunta): eteenpäin + taaksepäin
alla (jalkojen välissä vastakkaiset rintamasuunnat): eteenpäin + taaksepäin
edessä (poikittain edessä, kuono oikealle): eteenpäin (laukka-askelein) + oikealle
front (poikittain edessä, kuono vasemmalle): eteenpäin (laukka-askeleet) + vasemmalle
 
Meidän ohjelmasta tulee tosi mielenkiintoinen. Ristiaskeleita melkein enemmän kuin eteenpäin menemistä, mutta kun ne on Peppille paljon helpompia. Eikä lainkaan "perus"seuraamista kummallakaan puolella. Mutta kun Peppi ei osaa. Namia se kyllä seuraa, mutta ilman namia lähtee heti harhailemaan, mitä ei tee noissa muissa positioissa. En mä noita kaikkia positioita ja suuntia saa mahdutettua meidän 1½ minuutin ohjelmaan, mutta onpahan eka kertaa tilanne, että voi jättää jotain pois. ;)
 
Iitalla ei ole mitään tietoa mistään positioista. Se tekee ihan mitä sattuu. :) No joo, kai se jotain on ehkä oppinut. Ainakin alla-position jotenkuten. Lisäksi saatan saada Iitan kulkemaan hetken heel-positiossa ja kulje-positiossa. Näitä ja vanhoja positioita nyt yritän sovittaa johonkin musiikkiin. Tietäisi vaan mihin.
 
seuraa (perusseuraaminen vasemmalla): eteenpäin + oikealle + paikallaan ympäri
kulje (perusseuraaminen oikealla): eteenpäin
heel: eteenpäin
väli: eteenpäin + taaksepäin
alla: eteenpäin + taaksepäin
edessä: eteenpäin (laukka-askelin) + oikealle
 
Nyt muuten kun vertaan näitä listoja, niin molemmilla koirilla on yhteensä yhtä paljon positio/suunta-yhditelmiä. Jotenkin kuvittelin, että Peppillä ois niitä enemmän... No, Iitahan se avo-luokkalainen onkin. ;) Vähän jo jänskättää tämä mun ajankäyttö... Oikeasti pitäisi jo tosissaan treenata ohjelmia!
 
Mutta siis, agilityyn. 
 
Eka rata meni vähän totutellessa. Onneksi pääsin tänään treenaamaan, kun sunnuntaina pitäisi mennä kisaamaankin. Peppi teki heti hyvin, mutta itse sekoilin. Tuo eka vino hyppy oli Peppille tosi vaikea, se kiersi esteen monta kertaa, mutta lopulta sekin onnistui. Noita vinoja hyppyjä pitää kyllä harjoitella. Putken jälkeen Peppi haki kepit hyvin, niin kuin uskoinkin sen tekevän. Se on se suora keppikulma, mikä on Peppille hankala. :)

 
Toisella radalla halusin kokeilla kutsulähtöä kolmen esteen takaa eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Esteellä 7 piti tehdä tiukka niisto (onkohan termi oikein), ja sitä harjoittelimme yksinäänkin, koska Peppi kyllä pystyy tekemään tiukkojakin käännöksiä, mutta se ei vaan osaa lukea ohjaustani siinä. Tämän saimme kotiläksyksi, vaikka tosi hienosti se lopulta meni. Alastulokontaktit onnistuivat ihan mielettömän hyvin, etenkin näin pitkän tauon jälkeen. Kokonaisuudessaan tämä rata oli tosi kiva ja Peppi oli mahtava. Nyt voi hyvillä mielin mennä sunnuntain kisoihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti