sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Toinen kuma :)

Tänään oli Veikkolan koiratanssikisojen toinen päivä. Eilen illalla minulle nousi kuumetta ja nukuin tosi huonosti nenä vuotaen ja polkat soiden päässä. Olo kuitenkin parani, kun nousin ylös. Tosin pakkautuessamme taas autoon en ollut vieläkään täysin päättänyt kumman ohjelman Peppin kanssa teen. Olin kallistunut vanhan Still Alive -musiikin puoleen, mutta lopullisen päätöksen tekisin vasta kisapaikalla, kun olisin saanut koekuunnella molempia musiikkeja. Tempus Vernum kuului tänään mielestäni kuuluvammin kuin eilen, mutta kyllä Still Alive kajahti ihan eri lailla, joten lopulliseksi päätöksekseni varmistui vanha ohjelma, jota yritin epätoivoisesti palauttaa mieleeni. Siinä ohjelmassa suurin huolen aiheeni oli oma liikkumiseni ja käskyttäminen, joten niitäkin koitin kuivaharjoitella ilman sen suurempia tuloksia.
 
Ensin oli kuitenkin HTM ja avasimme Iitan kanssa ALO-luokan. Olisimme voineet siirtyä eilisen kuman jälkeen jo avoimeen luokkaan, mutta halusin mieluummin alokasluokasta toiset hyvät pisteet kuin huonot pisteet avoimesta luokasta. Ohjelma ei mennyt niin hyvin kuin eilen. Itse annoin ihan vääriä käskyjä, mutta kerrankin siitä oli hyötyä, että Iita ei kuuntele minua. Onneksi siis ainakin toinen meistä tiesi mitä teki. :) Minulla oli siis hiukan kisaväsymystä, mutta taisi olla Iitallakin, sillä esim. sivuaskeleet väli-positiossa eivät oikein onnistuneet, vaan jouduin jopa vähän työntämään Iitaa jalallani. Videosta se ei kuitenkaan näy, eivätkä tuomaritkaan sitä ehkä nähneet, joten ei kerrota sitä heille. ;) Pisteitä saimme kuitenkin enemmän kuin eilen. :o 
 

Pisteet ja kommentit:

Mirja Ovitz:
Tekninen laatu 40 + 44 = 84
Taiteellinen vaikutelma 45 + 45 =90
Yhteensä 174

Johanna Saariluoma:
Tekninen laatu 42 + 41 = 83
Taiteellinen vaikutelma 43 +42 = 85
Yhteensä 168
"Hyvin valittu musiikki ja siistiä rauhallista  työskentelyä."

Mari Väänänen:
Tekninen laatu 44 + 39 = 83
Taiteellinen vaikutelma 42 + 40 =82
Yhteensä 165
"Mukava koreografia. Hieman kaipaisin voimaa koiran työskentelyyn. Lievää pomppimista koiralla. Ohjaaja ohjaa kauniisti."

Yhteispisteet 83,33 + 85,66 = 169 ja kunniamaininta
Sijoitus 1/3
 
Peppin kanssa kävin pariinkin kertaan kehässä harjoittelemassa ja välillä meni hyvin ja välillä ei. Kisasuorituksessa yritin keskittyä selkeään käskyttämiseen ja kehumiseen, mutta Peppi taas paineistui heti alun peruutuksessa. Myös pujottelu, ympärimenot ja hypyt saivat sen haukahtelemaan. Freestyle-luokan jälkeen tuomareista Mirja Ovitz tuli antamaan minulle suullista palautetta, kun olin sitä eilen häneltä pyytänyt. Hän sanoi, että ohjelmamme on ihan huippua avoimen luokan tasoa ja Peppi tekee tosi hyvin vaativiakin liikkeitä. Sitten tuli se mutta. Ääntelyn takia hän ei kuitenkaan voi antaa meille siirtoa avoimeen luokkaan ja myös osa liikkeistä on epäpuhtaita (mm. peruutus menee vinoon). Hän kehotti jättämään ääntelyä aiheuttavat ja teknisesti virheelliset liikkeet pois, jolloin ohjelma olisi puhdas ja täysin riittävä alokasluokkaan. Ongelma on vain se, että jääkö meille mitään jäljelle, kun kaikki liikkeet saattavat aiheuttaa paineistumista. Mutta ymmärsin kuitenkin pointin eli yksinkertaistamista ja varmuutta. Pisteet ja kommentit:
 
Mirja Ovitz:
Tekninen laatu 45 + 40 = 85
Taiteellinen vaikutelma 35 + 40 =75
Yhteensä 160
"Koira ääntelee läpi esityksen, mikä häiritsee esitystä. Esitys hyvin suunniteltu, paljon vaativiakin liikkeitä, joista koira suoriutui hyvin. Kontakti piti hyvin läpi koko esityksen."
 
Johanna Saariluoma:
Tekninen laatu 40 + 37 = 77
Taiteellinen vaikutelma 35 + 39 = 74
Yhteensä 151
"Selkeä alokasluokan ohjelma. Koira kävi hieman kierroksilla, mistä seurauksena harmillista ääntelyä ja muutama kohellus liikkeen suorittamisessa."
 
Mari Väänänen:
Tekninen laatu 45 + 45 = 90
Taiteellinen vaikutelma 35 +35 = 70
Yhteensä 160
"Musiikki jäi ohjelmassa sivuseikaksi. Koira toimii kivasti, ikävä kyllä haukkuu. Kauniita liikkeitä ja niiden määrä ja laatu hyvä, mutta olisin kaivannut musiikin mukaisesti hieman lisää voimaa ja asennetta."
 
Yhteispisteet 84 + 73 = 157
Sijoitus 2/3
 
 
Olin tosi iloisesti yllättynyt, että molemmat koirat saivat yhdeltä tuomarilta toisesta osa-alueesta 90 pistettä. En ole ikinä tuollaista pistemäärää nähnyt omissa kisapapereissani. :o Aika hienoa! Ja oli kiva saada Iitalle myös toinen kuma, joka antoi vahvistuksen sille, että eilinen ei ollut vain tuurista kiinni. :)
 
Tänään oli jotenkin kivampi päivä kuin eilen. Vaikka taas tuli sellainen olo, etten jaksa enää kisata koiratanssissa enkä osaa ohjata FS-ohjelmaa. Mutta sitten huomasin taas suunnittelevani mitä muutoksia Peppin uuteen ohjelmaan pitää tehdä ja mitä uusia positioita opetan Iitalle. Loputonta tarpomista tämä koiratanssi, ei siitä vaan pääse eroon. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti