lauantai 18. elokuuta 2012

Tekniikkaa ja ontumista


Paljon on taas tapahtunut. Aloitetaan torstaista, jolloin meillä oli agitreenit. Katja sanoi pitävänsä nyt syksystä alkaen joka toisella kerralla ratatreeniä ja joka toisella kerralla tehdään jotain tekniikkapätkää. Nyt oli tekniikkapätkän vuoro. Teimme kahta pätkää:

Vasemmanpuoleisessa piti miettiä mahdollisimman monta eri ohjaustapaa ja niitä sitten myös kellotettiin. Oikeanpuoleinen oli kuunteluharjoitus. Ensin se tehtiin violetilla numeroituna versiona eli hevosenkengän mallisena. Sen jälkeen putken sisäänmenosuu vaihtui. Sama juttu tehtiin myös peilikuvana. Ideana oli se, että koiran täytyy kuunnella eikä olettaa, että tehdään samalla tavalla joka kerta tai se ilmeisin vaihtoehto.

Aloitin kuunteluradasta. Meillä meni tosi hyvin kaikki variaatiot. Ainoa ongelma tuli renkaan kanssa, kun Peppi tuli liian sivusta. Pari kertaa se hyppäsi reunasta.

Ohjaustapatreenissä aloitimme siten, että minä olin koko ajan Peppin ja kaikkien esteiden vasemmalla puolella. (Eli menin siis ratapiirroksen oikeaa reunaa.) Se ei ollut oikein sujuva. Sitten tein takaaleikkauksien kanssa. Meni jo paremmin. Kolmas vaihtoehtomme oli valssit esteiden 2 ja 3 sekä 3 ja 4 välissä. Se vaatikin jo vähän enemmän kuivaharjoittelua ja sen, että Peppi jäi A:n alastulokontaktille hetkeksi odottamaan. Mutta Peppi jäi! Se teki alastulokontaktin tosi hyvin. Ja kun minäkin sain valsseihin sujuvuutta, oli tämä vaihtoehto meillä nopein.

Perjantaiaamulla Peppi ei astunut ensin vasemmalle takajalalleen ollenkaan. :( Teimme vain pienen aamulenkin ja kyllä se sitten kävellessä astui mutta ravatessa ontui selvästi. En huomannut, että se olisi loukannut treeneissä, mutta jotain siellä varmaan kuitenkin sattui. Illalla Peppi ravasi vain vähän arastellen, mutta sen verran kuitenkin, etten tietenkään halunnut ottaa sitä vielä lauantainakaan koiratanssikoulutukseen. Harmi. Nyt lauantai-illalla liikkumisessa ei näy enää mitään, joten hyvä ettei ollut vakavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti