maanantai 6. elokuuta 2012

Iita edessä, Hanna pilvissä

Lauantaina ajelimme Sannan ja Novan kanssa Janakkalaan koiratanssikilpailuun. Matka sujui odotettua nopeammin, joten olimme ensimmäiset kilpailijat paikalla. Innokkaita kun olimme. ;) Ei aikaa kyllä silti liikaa ollut, mukavasti ehti kävelyttää koirat, tehdä viime hetken treenaukset ja pukea esiintymisvaatteet.

Ensin oli freestyle, joten Iita sai jäädä autoon ja tein Peppin kanssa kehän viereisellä kentällä pari peruutusharjoitusta. Hyvin meni. Kehääntutustumiseen en Peppiä vienyt, ajattelin, että se häiriintyy toisista koirista. Ennen omaa vuoroammekaan en käynyt Peppin kanssa kehässä. Se oli kyllä virhe. Kun tuomarit olivat valmiina ja menimme kehään, Peppi haisteli hiukan maata ja oli sellainen poissaolevan häröilevä. Aloitusasentoon maahan se meni kuitenkin hyvin ja kun musiikki alkoi, se nousi heti käskystä seisomaan. Ajattelin jo, että tämähän meneekin hyvin. No ei mennyt, sillä Peppi ei vaan suostunut peruuttamaan. Hiukan se vinkui, mutta ei haukkunut mikä oli itse asiassa vähän outoa. Peppi oli jotenkin sen oloinen, että sitä pelotti lähteä kauemmas. Loppuohjelma meni ihan ok, vaikka muutamia ylimääräisiä ympärimenoja siellä tuli ja muutenkin vähän törmäiltiin. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen, Peppi oli todella paljon varmempi kuin ekoissa kisoissa maaliskuussa.

Pisteet ja kommentit:
 
Mari Väänänen:
Tekninen laatu 41 + 39 = 80
Taiteellinen vaikutelma 42 + 40 = 82
Yhteensä 162
"Hyvin mietitty koreografia, tosin musiikki olisi antanut mahdollisuuden voimakkaampaankin esiintymiseen. Ohjaaja liikkuu hyvin, koira välillä jäi vähän kiinni ohjaajaan."

Laura Jalli:
Tekninen laatu 40 + 38 = 78
Taiteellinen vaikutelma 39 + 39 = 78
Yhteensä 156
"Alussa koira oli hieman hämillään, mutta vauhti parani loppua kohti. Aivan kaikkea koira ei tänään tehnyt. Hyvä kehänkäyttö."

Marita Packalén:
Tekninen laatu 39 + 39 = 78
Taiteellinen vaikutelma 40 + 40 = 80
Yhteensä 158
"Koira toimi hyvin pieniä katkoja lukuunottamatta."

Yhteispisteet 78,67 + 80 = 158,67
Sijoitus 1.
  
Teknisestä laadusta jäi puuttumaan 1,33 pistettä, jotta oltaisiin saatu kuma. :o Nyt on taas pakko ilmoittautua seuraaviin kisoihin, jotta pääsee uudelleen kokeilemaan onneaan. Koukuttavaa tämä kilpaileminen.

Sitten vein Peppin autoon, hain Iitan kentän lähelle ja vaihdoin esiintymisvaatteet. Olin päätynyt hameeseen, koska se oli enemmän "polkka" kuin housut. Harkitsin tosin vakavasti mustia caprihousuja, mutta koska en löytänyt niitä, oli pakko sitten ottaa hame. En kuitenkaan ollut treenannut yhtään tuon hameen kanssa. Suuri virhe!!! Ilman muuta esiintymisvaatteita pitää testata. Aloittelijan moka... Ajattelin, että hame kuin hame, mutta ei se niin ole. Vaikka tämä hame oli lyhyempi kuin aiempi tanssihameeni, oli tämä myös pönkömpi, enkä esim. nähnyt Iita ollenkaan, kun se oli jalkojeni välissä. Luonnollisesti Iitakaan ei silloin pysty ottamaan minuun katsekontaktia, joka olisi sille äärettömän tärkeää. Tämän tajusin oikeastaan vasta kisatilanteessa, kun kehääntutustumisessa ja ennen omaa vuoroa harjoittelin vain edessä-positiota. Tosin oli siinäkin vähän hankaluuksia, mutta siinä sain kuitenkin kurkittua niin, että näimme toisemme.

Kehääntutustumisessa harjoittelin siis edessä-positioita. Siitä ei meinannut tulla mitään. Lopulta tein niin, että nostin Iitan oikeaan paikkaan ja pidin sitä hetken siinä. Vasta sitten se tuntui tajuavan edes jotain. Näköjään tuo "pakottaminen" on ainoa keino, jolla Iitan saa hetken pysymään paikallaan, jotta se tajuaa, että tämä on se juttu, jota haetaan. Mutta sain sen muutaman kerran siis onnistumaan ja olin jo siitä tosi iloinen. Itse kisasuorituksessa en uskonut alun ja edessä-position mitenkään onnistuvan, mutta se onnistui! Uskomatonta mutta totta! Alun jälkeen vaan leijuin onnessani koko ohjelman läpi ja kuvittelin kaiken menneen tosi hyvin. :) No ei ihan mennyt... Vasta kun katsoin suorituksemme videolta, ymmärsin saamamme pisteet. Yhdessä kohtaa Iita jäi jopa nuuskimaan maata ja muutenkin nuo siirtymät olivat aika heikkoja. "Vähän" tosiaan väljyyttä ja epätarkkuutta ja kaikkea muuta meille tyypillistä... Mutta edessä-positio onnistui, joten me ollaan vähintäänkin maailmanmestareita!!! :)


Pisteet ja kommentit:

Mari Väänänen:
Tekninen laatu 40 + 34 = 74
Taiteellinen vaikutelma 40 + 39 = 79
Yhteensä 153
"Kiva, sopiva musiikki. Positioita riittävästi, mutta tarkkuutta puuttui. Koira selkeästi ei pitänyt ohjaajan jakojen välissä kulkemisesta."

Laura Jalli:
Tekninen laatu: 40 + 35 = 75
Taiteellinen vaikutelma 36 + 36 = 72
Yhteensä 147
"Riittävä määrä positioita, mutta osa laadultaan avoimia/väljiä. Hyvä kehänkäyttö ja etenevä ohjelma."

Marita Packalén:
Tekninen laatu 38 + 36 = 74
Taiteellinen vaikutelma 40 + 38 = 78
Yhteensä 152
"Koiraa häiritsi eniten ohjaajan hame. Muuten ihan hyvä esitys."

Yhteensä 74,33 + 76,33 = 150,66
Sijoitus 3.
Kotimatkalla taas heräsi ajatus, onko tämä ollenkaan meidän laji. Peppin kanssa voisi keskittyä agilityyn ja Iitan työskentelyä ei saa tarkaksi taikomallakaan. Mutta kuten jo mainitsin, tämä kilpaileminen on aika koukuttavaa, kun aina jää miettimään, että mitenköhän seuraavalla kerralla menee. Raivostuttava, mutta ihana laji.

Ai niin, illalla laitoin pyykkiä koneeseen. Yllätys yllätys, pyykkikasasta löytyi mustat caprit. Mitä tästä opimme? Pese pyykit ajoissa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti