sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Still alive...

Pakkauduimme lauantaiaamulla Sannan ja Novan sekä Nooran ja Olgan kanssa autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Janakkalaa, jossa Peppin aivan ensimmäiset viralliset kisat olisivat. Agilityä tosiaan olemme harrastaneet jo 2,5 vuotta, mutta vielä vaan hiomme taitojamme, kun taas puolen vuoden tanssiharjoittelun jälkeen syöksyimme jo virallisiin kisoihin. Odotukset eivät olleet kauhean korkealla, vaikka tiesinkin, että onnistuessamme esityksemme voisi olla todella hyvä. Tai siis minun onnistuessa, sillä Peppihän tekee juuri niin kuin käsken. Eilen ongelma olikin se, että minä käskytin Peppiä kuten Iitaa eli "käskykäskykäsky" ja välillä "Peppiii Peppiii, kääääsky". Kun Peppiä pitäisi käskyttää "KÄSKY. KÄSKY. KÄSKY". Ei ihme, että koira meni sekaisin eikä tiennyt mitä siltä odotetaan. Peppi siis paineistui, mikä ilmeni haahuiluna ja haukkumisena. Muutamia juttuja jäi tekemättä, mutta periaatteessa Peppin tekeminen oli ihan ok. Oma liikkumiseni (tai liikkumattomuuteni) teki ohjelmasta huonon. Myös kehän käytössä olisi parannettavaa ja nyt kun osa liikkeistä jäi tekemättä, jäi kehän käyttö vielä vähemmälle.
Kuvat Joanna Vuorilehto
Tuomareiden kommentit osuivat asian ytimeen. Pisteet ja kommentit:

Heli Nousiainen
Tekninen laatu 37 + 38 = 75
Taiteellinen vaikutelma 36 + 37 = 73
Yhteensä 148
"Hienot sivuaskeleet. Omistajalle hieman rytmiä lisää. Muutama haukku - onneksi ei yltynyt. Hieno loppuasento."

Henna Meriharju
Tekninen laatu 40 + 38 = 78
Taiteellinen vaikutelma 38 + 38 = 76
Yhteensä 154
"Liikkeitä riittävästi, mutta valitettavasti muutamia kieltoja. Koira odotti selkeämpää käskytystä. Musiikki sopi parille hyvin. Koreografia olisi voinut olla liikkuvampi."

Hannele Parviainen
Tekninen laatu 38 + 37 = 75
Taiteellinen vaikutelma 39 + 38 = 77
Yhteensä 152
"Kiva alku. Kehää voisi käyttää enemmän"

Yhteispisteet 76 + 75,33 = 151,33
Sijoitus 5.

Kai mä videonkin voin julkistaa. Ken tuntee myötähäpeää, voi jättää katsomatta. ;)


Matkakaverit onnistuivat erinomaisesti. Sanna ja Nova voittivat avoimen luokan ja saivat kunniamaininnan, ja Olga onnistui olemalla kilpailun innokkain, hauskin ja persoonallisin koira. :)

Eilen minulla oli kaikesta huolimatta ihan tyytyväinen olo. Tänään alkoi jo vähän harmittaa tuo oma osuuteni. Koiratanssi on vaan niin vaikeaa, kun siinä on se koira, musiikki ja iso tila. Kaksi näistä kolmesta pystyn hanskaamaan, mutta heti kun kaikki kolme laitetaan yhteen, en vaan osaa. Oloani paransi huomattavasti, kun sain Peppin kasvattajalta viestin. :) Hän oli kovin ylpeä meistä, varsinkin kun tiettävästi Peppi on Suomessa ensimmäinen rotunsa edustaja virallisissa koiratanssikisoissa. Ja on koiratanssi kuitenkin niin kivaa, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vaan yrittää uudelleen.

4 kommenttia:

 1. Todella hienosti meni näin lajia tuntemattoman silmään! :) Olette tosi taitavia ja voi miten kivalta lajilta toi vaikuttaakaan!

  - Petra ja Tomppa-iskä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra ja Tomppa. :) Koiratanssi ON tosi kiva laji. Kannattaa kokeilla, siihen jää koukkuun.

   Poista
 2. Vautsi ja hyvä! Nyt kun ehtii kunnolla katsomaan niin tajuaakin jotain :) Teillä on kaikki peruspalaset niin kohdallaan kun voi olla, ja se on tässä kohdin kaikkein tärkeintä. Kontakti, se on hiljainen (kieltämättä yllätyin ;) ja tekee innokkaasti myös uudessa kisatilanteessa eikä juuri ota häiriötä! Sä vaan annat sille epäselvät ohjeet (jännitys?), ja siksi se ei voi toimia. Sun tarvii auttaa sitä niin paljon ja odottaa rauhassa että se myös ehtii nähdä sun avut, jos siis käsimerkki.

  Tästä tulee ihan sikahyvä!!!!! Oikeesti. Ja niin pikkujutuista kiinni kun Peppi selvästikin osaa vaikka kuinka paljon kaikkea! Harjoittele erikseen nuo liikkeiden siirtymäkohdat että tiedät miten Peppi niissä toimii, jotta osaat auttaa. Mieluummin autat, kuin että se haahuilee ja sitten seuraavakin liike kärsii. Tietysti aina kaikki turhat avut pois kun osaa.

  Eka tanhuileva lyhytkarvainen collie, vau!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se Sanna, mä olen se palanen, joka ei ole kohdallaan. Itse asiassa Peppi ei tarvitse käsiapuja ja ne jopa häiritsevät sitä, mutta sitten mä kuitenkin lähden aina huitomaan jotain, ja Peppi menee niistäkin tietysti sekaisin. Oikeesti pitäisi sanoa ne käskyt vaan todella selkeästi, niin Peppi toimisi tosi hyvin. Mutta kun mä en sanonut. Onhan Peppiympäriympäriympäri ihan eri käsky kuin pelkkä YMPÄRI. Se tässä harmittaakin, kun minä olen se joka vie koiralta mahdollisuuden onnistua.

   Mä en mielestäni kisatilanteessa juuri jännitä. Kyllä se vaan on tuo kolmen liian vaativan osan yhdistelmä, mitä en vieläkään hallitse. Eli koira, musiikki ja tila. Onneksi tuota yhdistelmää pystyy harjoittelemaan muuallakin kuin kisatilanteessa.

   Täytyy korjata sen verran, että Peppi on todennäköisesti eka nahka, joka kisaa siis virallisissa kisoissa. Peppin kasvattajalta kuulin, että ennen kuin koiratanssista tuli kennelliiton alainen laji, on tanhuilevia nahkoja ollut muutamakin. :)

   Poista