keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tanssia ja rallya

Ollaan treenailtu pääosin kotona, mutta myös muualla. Peppin kanssa olin viime lauantaina koiratanssitreeneissä, koska en ole pitkään aikaan päässyt harjoittelemaan sen kanssa ohjelmaa. Peppin kanssa ei montaa kertaa voi ohjelmaa viedä läpi, se selvästi on sille liikaa. Muutaman kerran kuitenkin teimme ja sujui ihan ok. Edelleen Peppi tekee hyvin, mutta omalle liikkumiselleni pitäisi tehdä jotain. Näytti ihan kamalalta. Mutta kun on niin vaikeeta keskittyä moneen asiaan samaan aikaan. ;) Aina ajattelen, että on pääasia, että koira tekee oikein ja ohjelma sen puolesta sujuu, mutta sitten kun näen itseni videolta, tajuan, että kyllä ohjelmasta on tanssi kaukana, jos itse näyttää tuollaiselta kammotukselta. No, täytyy taas vaan muistaa ja hyväksyä se, etten vielä ole siinä vaiheessa, että pystyisin hoitamaan kaikki osa-alueet kunnialla. Sen huomasin myös, että kun Peppi paineistuu, se haukahtelee. En halua Peppin paineistuvan, joten haukkumisongelmakin on sillä ratkaistu, että pitää ohjelman ja käskytyksen selkeinä eikä vaadi Peppiltä liikaa.

Sunnuntaina olin ATT:n agilitykisoissa suorittamassa työvelvoitteeni ja jäin vielä katsomaan ekaa ykkösluokan kisaa. Tuli siinä vähän sellainen olo, että voisihan sitä itsekin siellä olla jo mukana. Viime torstaina jätin Peppin kanssa vielä agitreenit väliin, mutta huomenna päästään taas pitkästä aikaa liitämään. Saa nähdä onko tauko tehnyt hyvää, toivottavasti.

Eilen sitten alkoi rallytokon avoimen luokan kurssi. Mun piti mennä sinne Iitan kanssa, mutta näyttää siltä, että nyt ois vuorostaan Iitalla juoksu. Tai ainakin alkamassa. Iitasta ei oikein ota selvää tässäkään asiassa. Jos Iitalla on juoksu, niin sitten meiltä jää lauantain rallytokokisatkin väliin sekä ensi viikon koiratanssikilpailu. :( Tai no, rallytokokisaanhan saa juoksuaikaiset nartutkin osallistua ja sinne on kaksi jo osallistumassakin, mutta en oikein tiedä. Ei mulle se kisa sitten kuitenkaan niin tärkeä ole. Ja jos me osallistuttaisiin, Iitalla pitäisi olla jotkut pöksyt jalassa. En usko, että hänen korkeutensa pystyy tekemään mitään kyseisissä varustuksissa. Ei mulla edes ole olemassa noille mitään pöksyjä. Kisaradalle pääsisi viimeisenä koirakkona eikä halliin saisi mennä sisälle ennen omaa vuoroa. Mitenköhän sellainen muka Iitan kanssa onnistuisi? Taitaisi mennä läpijuoksuksi koko rata. Täytyy vielä odottaa huomiseen, jos pystyn varmistumaan tuosta juoksusta. Iitalla ja Peppillä on kyllä aina ollut samaan aikaan juoksu, Iitalla se tosin on aina alkanut aikaisemmin.

Olin siis Peppin kanssa rallytunnilla. Harjoittelimme ensin yksittäisiä avoimen luokan liikkeitä ja sitten teimme radan, jossa oli uutena mm. hyppy ja houkutus. Vaikea meille oli "seiso - kierrä koira", mutta pääosin huomiota täytyy kiinnittää vanhoihin tuttuihin juttuihin eli seuraamisintoon ja käännöksissä istumiseen. Tai siis siihen, että Peppi ei ennättäisi pistää käännöksissä peppuaan maahan. Saa nähdä miten lauantaina käy. Harmi kun tuo istuminen käännöksissä on 10 pisteen virhe, on hyvin mahdollista että se vie meiltä hyväksytyn tuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti