maanantai 5. joulukuuta 2011

Takki tyhjä

Onko elämää tanssikisojen jälkeen? ;) No, ainakin hyvin nukuttu yö, mutta kieltämättä on aika tyhjä olo. Olimme siis eilen Voittaja-näyttelyn yhteydessä järjestetyissä koiratanssikilpailuissa Helsingissä. Pakkauduimme autoon klo 6 Nooran ja Olgan sekä Joannan ja Gaian kanssa. Saimme sullottua mukaan myös kaikkien häkit sekä Nooran ja Joannan rekvisiitat, mutta eipä paljon enempää kyytiin olisi enää mahtunut. Samaa tahtia kun Helsinki läheni, jännitykseni lieveni. Perillä olimme parin pysähdyksen jälkeen vasta klo 8.30 eli tuntia ennen kilpailun alkua. Tosi moni kilpailijoista oli poissa, joten alokasluokassa oli vain 8 kilpailijaa ilmoittautuneen 13 sijaan. Kilpailijat olivat esiintymisareenan takana, jonne esitykset näkyivät televisioruudun kautta. Areenan valaistus oli kuitenkin tosi kirkas, joten ei ruudusta oikein selvää käsitystä toisten ohjelmista saanut, varsinkaan niistä, joita ei ollut ennen nähnyt eikä tiennyt mitä ne pitivät sisällään.

Kisan avasivat treenikaverimme Sanna ja Nova. Heidän ohjelmansa on aivan huikea alokasluokan ohjelmaksi ja niin oli tämänkertainen suorituskin. Me starttasimme heti toisena. Olikin kiva mennä areenalle noin upean esityksen jälkeen... Olin kuitenkin tosi tyytyväinen Iitaan, se teki kaikki liikeet yhtä pyörähdystä lukuunottamatta ja oli koko ajan kuulolla. Paremmin ei olisi voinut mennä. Monet koirat jäivät katselemaan screeniä tai yleisöä tai muuten vain olivat hämillään, mutta Iitaa mikään ei hetkauttanut. Tassunantokohdassa se katsoi yleisöön, mutta mitään muuta häiriöön reagoimista en huomannut. Kaikki liikkeetkin se teki yhtä pyörähdystä lukuunottamatta. Olin siis tosi hyvillä mielin. Kunnes saimme pisteet:

Hannele Parviainen
Tekninen laatu 35 + 36 = 71
Taiteellinen vaikutelma 38 + 35 = 73
Yhteensä 144
(ei sanallista arviota)

Laura Jalli
Tekninen laatu 38 + 36 = 74
Taiteellinen vaikutelma 38 + 38 = 76
Yhteensä 150
"Koira oli tänään välillä hieman hämillään eikä aivan kaikkea tehnyt. Pääosin hyvä kontakti ja soljuvasti etenevä ohjelma."

Tiina Jounio
Tekninen laatu 39 + 35 = 74
Taiteellinen vaikutelma 40 + 35 = 75
Yhteensä 149
"Kaunis ohjelma, monipuolisuutta hieman lisää."

Pisteet 73 + 74,66 = 147,66
Sijoitus 7.

Tulimme toiseksi viimeiseksi. Varmaan ihan oikein, onhan ohjelmamme aika alkeellinen eikä sisällä mitään hienoja liikkeitä. Mutta Laura Jallin kommentti minua jäi ihmetyttämään: "Koira oli tänään välillä hämillään eikä aivan kaikkea tehnyt. Pääosin hyvä kontakti..." Miten niin oli "tänään" hämillään? Ei hän tietääkseni ole meitä ennen nähnyt, ja jos olisi, ehkä tietäisi, että tuo oli parasta Iitaa. "Eikä tehnyt kaikkea"..? Tuskin sitä yhtä pyörähdyksen poisjääntiä noin olisi kommentoitu. Olenkohan siis itse tehnyt jotain sellaista, jonka hän on tulkinnut ohjaamiseksi ja johon Iita ei tietenkään ole ragoinut. Ja "pääosin hyvä kontakti". Tuon parempaan emme valitettavasti pysty. Alhaiset pisteet ovat ihan ok, mutta jos ne tulivat noista syistä, niin voimme jättää koko koiratanssin tähän. Vaikea kyllä uskoa, koska useampi koira jäi ihan haahuilemaankin. Joten haluan uskoa, että liikkeiden määrä ja helppous ovat ne tekijät, jotka laskivat pisteitämme, sekä tietysti koreografia, koska ohjelmassa oli toistoa. Eli Tiina Jounion "monipuolisuutta hieman lisää" -kommentin ymmärrän täysin. Olisi kyllä ollut kiva saada kolmanneltakin tuomarilta sanallista arviointia.

Jotenkin on ihan hölmö olo. Etenkin kun tosi moni sanoi, ettei ole koskaan tehnyt noin huonoa suoritusta. Jos siis toiset tekevät huonoimman suorituksensa ja me parhaimpamme ja lopputulos on tämä, niin ei kauheasti kannusta jatkamaan. Olimme harjoitelleet niiiin paljon. Enkä oikein jaksa uskoa, että tuon parempaa suoritusta pystymme ikinä tekemään. Saati vaativampaa koreografiaa.

Juttelin toisen sheltin kanssa kilpailevan kanssa ja sanoin jotain, että meillä on tosi vähän liikkeitä, kun Iitalla kestää niin kauan oppia ne. Hän siihen: "Miten niin, sehän on sheltti?" No, Iitahan ei luonteeltaan mikään normisheltti ole, mutta odotukset varmaan ovat kuitenkin sen mukaiset, joten haastetta meillä siinäkin.

En tiedä, en oikein jaksa ajatella vielä jatkoa. On vaan jotenkin niin väsynyt olo. Oli kyllä väsynyttä porukkaa koko auto täynnä kotimatkalla. Päivän paras hetki taisi kaikille olla, kun saimme valita navigaattoriin kohteeksi "Koti". :)

Ai niin, Sanna ja Nova voittivat alokasluokan. http://nellinova.blogspot.com/2011/12/nova-voitti-koiratanssikisat.html Onnea! Oikealle parille meni voitto. :)

2 kommenttia:

 1. Säännöistä:
  "Erinomainen: 190,0-200,0 p.
  Erittäin hyvä: 180,0-189,9 p.
  Hyvä: 160,0-179,9"

  Nova sai 176,66 pistettä. Vaikka itse sanonkin ja ohjelma meni Novan normitekemiseen nähden huonosti, oli mun mielestä esityksemme silti vähintään "erittäin hyvä" ALOKASLUOKKAAN. Kun sanoin teidän esityksen jälkeen, että Iita voittaa, todella tarkoitin sitä. Se meni teiltä oikeesti niin niin hienosti! Et sä voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen koska mä aloin ihan itkeä teidän puolesta. Iita ei tehnyt mitään ihmevoltteja, joita ei pitäisi tarvitakaan. Se on ainoa, että temppuja toki teillä voisi olla jokunen lisää. Ja se pitäisi musta riittää varsin hyvin. Tästä on nyt facessa paljon keskustelua, kun koiratanssissa kuma on niin kovin kovin kovin vaikea saada. Joten te todella jatkatte samaan malliin koska menee niin hienosti.

  Kiva kun teilläkin on blogi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sanna, että olet noin ihana ja kannustava! :) Ja ihanaa, että säkin vihdoin myönnät, että te olette tosi hyviä!!! Todellakin, mun mielestä teidän ohjelma oli alokasluokkaan vielä enemmän kuin erinomainen. Teillähän on aivan mahtava suoritustarkkuuskin ja huikeat kaukoliikkeet, joita pitäisi tarvita vasta avoimessa luokassa.

  Kyllä mä Iitaan olenkin tosi tyytyväinen, ja itseenikin. :) Enkä mitään kumaa todellakaan edes odottanut. Olisi vaan kiva, jos ymmärtäisi tuomareiden näkemyksen. Kun kerran heillä on mahdollisuus antaa sanallista palautetta, niin olisi mukava, jos he hieman sillä avaisivat antamiaan pisteitä.

  Iitan kanssa tanssiminen on niin kivaa, etten sitä kyllä mihinkään lopeta, mutta kilpailuihin osallistumista täytyy tosissaan harkita. Voi olla, että olen niin herkkis, että täytyy siirtyä tokoon, jossa on selvemmät säännöt ja välitön palaute. ;)

  VastaaPoista