keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Möllitoko

Turun Seudun Koirakeskuksessa oli lauantaina möllitokokisa, jonka starttiluokkaan osallistuin molempien koirien kanssa. Starttiluokassa arvosteltiin vain koiran tekemisiä, joten käskyttää ja kehua sai niin paljon kuin halusi eikä palkitsemisestakaan mennyt virhepisteitä. Päätin, että palkkaan vain liikkeiden välissä ja yritän antaa vain ne käskyt, jotka virallisessa kokeessakin saisi antaa. Mutta halusin kuitenkin, että liikkeet menevät oikein, joten tarpeen vaatiessa toistaisin käskyjä ja antaisin eleapujakin. Tuomarina toimi Katja Honkasalo, joka itse kilpailee EVL-luokassa nahkacolliensa Veeran (Mustan Riiviön Helmi) kanssa. Nyt muuten vasta tajusin, että Peppihän on tuon Katjan koiran puoliserkku. ;) Peppin emä on siis Veeran isän sisko.

Ensin oli luoksepäästävyys ja paikalla makuu. En ollut edes muistanut päättää, että käskenkö koirien olla asennossa vai annanko niiden vain hengata. Molempien kohdalla päädyin perusasentoon ja siinä ne myös pysyivät. Ensin oli Iitan ryhmän paikalla makaaminen. Hienosti meni. Sitten minulle tulikin vähän kiire viemään Iita autoon ja ottamaan Peppi tilalle. Kaikki muut olivat jo rivissä, kun minä Peppin kanssa sitten pelmahdin paikalle ja menin rivin keskelle. Viereiset koirat eivät tykänneet ja Peppikin kävi vähän kierroksilla. Luoksepäästävyydessä Peppi istui hienosti paikallaan, mutta paikalla makuu vähän arvellutti, kun tulimme tilanteeseen niin vauhdilla. Jouduin antamaan kaksi käskyä, mutta hyvin Peppi paikallaan pysyi, vaikka viereinen koira ryömi pari metriä eteenpäin ja toiselta puolelta viereistä seuraava lähti juoksemaan.

Iita starttasi numerolla 1, joten taas koira vaihtoon ja kentälle. Iita oli hyvin kuulolla, mutta hieman kontakti herpaantui kytkettynä seuraamisessa. Siitä 9½. Taluttimetta seuraaminen menikin paljon paremmin, oikein hyvin siis. Jotenkin Iita hihnassa ollessaan ei tajua, että nyt tehdään töitä, kun yleensä harjoittelen ilman hihnaa. Luoksetulossa käytin selkää käsiapua, ettei Iita lähde kiertämään minua takaa. Seisominen seuraamisen yhteydessä meni nollille. Iita ei sitä vielä osaa, vaan tuli ainakin kolme metriä perässäni. Samaten estehypystä nolla. Iita kyllä hyppäsi, mutta kiersi esteen ennenkuin pysähtyi seisomaan. Minusta tosi hienosti silti molemmissa, että lopulta kuitenkin pysähtyi. Ja tämä oli ihan eka kerta, kun Iita hyppäsi oikean tokoesteen! Yleisvaikutelmasta saatiin 10. "Koira oli tosi hyvin kuulolla koko ajan ja teki iloisesti." Minä olin oikein tyytyväinen Iitaan ja jopa vähän yllättynyt, miten hyvin se teki ja keskittyi.

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 9½
Seuraaminen taluttimetta 10
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Estehyppy 0
Kokonaisvaikutus 10

Yhteensä 159

Peppin numero oli 9, joten pieni hengähdystauko sentään oli välissä. Peppille jouduin seuraamisissa antamaan useampia käskyjä, kun tuntui, että se vähän haahuili. Siitä tosin rokotettiin vasta "maahanmeno seuraamisen yhteydessä" -kohdassa. Lähdin vähän liian nopeasti liikkeelle eikä Peppi tainnut olla valmis. Maahan se meni tosi hyvin. Seisominen meni nollille, kun Peppi meni ensin maahan, mutta se nousi kuitenkin toisella käskyllä seisomaan. Estehypyssä kävi samalla tavalla kuin Iitalla, eli Peppi kiersi esteen vierelle ennenkuin pysähtyi. En ole pitkään aikaan Peppin kanssa tokoa treenannnut, joten siinä mielessä meni ihan hyvin. Olisihan se nuo nollaliikkeetkin osannut, mutta ei tällä kertaa. Tuo seuraamisen haluttomuus vähän huolettaa.

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seuraaminen taluttimetta 10
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9½
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Estehyppy 0
Kokonaisvaikutus 10

Yhteensä 159

Samat yhteispisteet siis molemmille koirille. :) Oli kyllä jotenkin ihanan rauhallista ja rauhoittavaa tuo tokoilu. Varsinkin jos vertaa koiratanssiin: ei tarvinnut murehtia omasta liikkumisesta eikä musiikista ja liikkeisiinkin sai keskittyä yksi kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti