sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Roolitukset uudelleen

Ohjatut treenit oli taas peruttu, joten päätin treenata pihalla koiratanssia. Viimeksi treenattiin maanantaina, joten Iitalla oli "hiukan" energiaa. Huoh. Tein pujottelukepeistä kujan, jota ajattelin hyödyntää peruutuksessa. Iita vain sähelsi ja söhelsi ja ylitti kujan parikymmensenttiset reunat ilman, että edes huomasi siinä mitään olevan. Peruuttamisesta ei ollut tietoakaan, vaan Iita meni sivuttain, pyöri ympäri ja kaikkea mahdollista. Hermot meinasi mennä, joten päätin, että on parempi jättää peruuttamiset siihen. Ensi lauantaina meidän on tarkoitus mennä Agrimarketin Koirapäivään esiintymään, joten vanha ohjelmamme piti kaivaa naftaliinista, kun uuttakaan ei vielä ole. Ei siitäkään oikein tullut mitään. Iita ei jaksa keskittyä, kun eri käskyjä tulee nopeaan tahtiin. Saatiin me ohjelma pari kertaa vietyä läpi, mutta musiikkiin se ei ihan mennyt. Blaah. Kai paketti täytyy lauantaiksi jollain tavalla saada kasaan, vaikka ei huvittaisi tuota vanhaa ohjelmaa enää muistella.

Tokokokeesta innostuneena päätin ottaa alokasluokan tokoliikkeitä. Ensin hyppy, jota en muistaakseni Iitan kanssa ole tehnytkään. Tosi hyvin meni, vaikka seiso-käskyn jälkeen Iita ottikin pari askelta. Mutta seisominen onkin se meidän heikko kohta. Sivulletuloissa teen pienen käsiavun, koska muuten Iita saattaa kiertää minut takaa, mitä en halua. Aiemmin siis olin opettanut sivulletulon sillä tavalla, mutta nyt parin vuoden tokotauon jälkeen opetin Iitalle sivulletulon uudelleen suoraan sivulle. Kyllä Iitallekin ilmeisesti jotain niistä nuoruuden intomielivuosista on kuitenkin jäänyt mieleen, kun se tuon kiertämisenkin osasi esille kaivaa. Ainoastaan tuo sivulletuleminen on siis ongelmallinen, Iita kyllä tuli useimmiten täsmälleen oikeaan paikkaan. Seuraaminen menee tosi hyvin koko ajan kontaktissa. Jäävistä liikkeistä maahanmeno onnistui salamana, kunhan vain sanoin maa-käskyn tarpeeksi mutten kuitenkaan liian möreällä äänellä. Minun täytyy kyllä tosissaan harjoitella tuota ääntämistä! Liikkeestä seisominen ei oikein onnistunut. Tuskin Iita oikeasti edes osaa seiso-käskyä. Se on oikeastaan ainoa asia, mitä pitää enemmänkin harjoitella.

Nyt tekisi mieli laittaa Iitan kanssa koiratanssi ainakin tauolle. Siitä ei vaan tule mitään. Iita ei kehity, minä en jaksa opettaa sille uusia temppuja, kun se säheltää, ja ohjelmayrityksetkin ovat yhtä puuroa. Sen sijaan Iitasta on kuoriutunut oiva tokokoira. Enpä olisi ikinä uskonut! Mutta ehkä se on niin, että Iita tarvitsee selkeät käskyt ja selkeät liikkeet, jotta se jaksaa keskittyä. Tai minä tarvitsen, jotta pystyn ohjaamaan Iitaa riittävän selkeästi! Joka tapauksessa minä ja Iita yhdessä teemme koiratanssista liian sählän lajin.

Seuraavana vuorossa oli Peppi. Aloitin sivulletulolla ja seuraamisella. Pienen käsiavun Peppikin tarvitsee, kun haluan varmistaa, että se tulee oikeaan paikkaan. Seuraaminen on vähän niin ja näin. Toisaalta sujuu ihan ok, muttei kuitenkaan niin hyvin kuin haluaisin. Peppin kontakti välillä hiipuu, joten palkkasin välillä ihan parista askeleesta. Jäävät liikkeet sujuvat jo todella hyvin. Hyppykin meni tosi kivasti, mutta sitä ollaankin jonkin verran harjoiteltu. Lopuksi harjoiteltiin koiratanssiliikkeitä, pujottelua ja pyörähdyksiä. Pujottelun Peppi tekee häntä heiluen ja pyörähdykset se osaa jo tosi hyvin ja tekee ne tosi innokkaasti. Aikomuksenani oli testata Peppillä eri musiikkeja, mutta sitten päätinkin tehdä Iitan ohjelman Peppin kanssa. Se kyllä onnistui (nami kädessä), mutta koska Peppi tekee kaikki liikkeet vähän eri nopeudella kuin Iita, meni musiikki miten sattui. Kuitenkin, periaatteessa pystyisin Peppin kanssakin esittämään saman ohjelman!

Ajatuksia: Mitä jos vaihtaisinkin koirien lajit päittäin? Iitan kanssa keskittyisin tokoon ja Peppin kanssa koiratanssiin (agilityn lisäksi).

Muista:
Iita: Äänenpaino maa-käskyssä. Harjoittele seisomista.
Peppi: Harjoittele seuraamista, seuraamista ja seuraamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti