lauantai 25. helmikuuta 2012

Rally-kävelyä ja seuraa-käskyn inflaatio

Mepä jo kotiuduttiin Salon rallytokokisoista. Tosi kiva kun matka oli noin lyhyt eikä muutenkaan mennyt koko päivää. Mehän oltaisiin ehditty vielä koiratanssitreeneihinkin. ;)

Alokasluokka oli jaettu kahteen rataantutustumisryhmään, kun osallistujia oli yhteensä 40. Tai olihan sieltä muutama koirakko pois, kuten minä ja Iita. Rataantutustumisessa tajusin yhtäkkiä, etten muista miten eteentulokyltit suoritetaan eli missä kohtaa istutaan ja missä ei. Jotenkin ne kyltit eivät ole minusta loogisia, kun niissä on se punainen istu-pallero milloin missäkin kyltin kulmassa. Kyselinkin tuomarilta useampaa asiaa. Samaten tuota 8. kylttiä en ollut varmaan ikinä ennen suorittanut, enkä edes muistanut, että sellainen on olemassa. Rata näytti siis tältä:


1. Istu, kierrä koiran ympäri
2. Pujottelu edestakaisin
3. Koira eteen, vasemmalta sivulle
4. Vasen täyskäännös (eli saksalainen käännös)
5. Käännös vasempaan
6. Istu, maahan, kierrä koiran ympäri
7. 270 asteen käännös vasempaan
8. Istu, 1 askel istu, 2 askelta istu, 3 askelta istu
9. Kännös oikeaan
10. Koira eteen, oikealta sivulle, istu
11. Täyskäännös vasempaan
12. Spiraali vasemmalle
13. 360 asteen käännös oikeaan
14. Juosten

Odotellessa harjoittelin seuraamista ja etenkin vasemmalle käännöksiä. Peppi oli vähän vaisu. Niin varmaan minä itsekin, kun oli jotenkin väsähtänyt olo. Radalla suorituksemme oli samanmoinen. Peppi kyllä käveli mukana, välillä hieman takana, välillä edisti ja välillä otti etäisyyttä sivulle. Kontaktia Peppi ei juuri pitänyt eikä seuraamisesta voida puhuakaan. Jossain kohtaa rupesi oikein harmittamaan, että miksi minä toistelen seuraa-käskyä, kun sillä ei ole mitään vaikutusta. Kutsuin minä Peppiä nimeltäkin ja kehuin, kun se vähän skarppasi, mutta aika vaisua tosissaan oli. Kaikista tehtävistä Peppi selvästi tykkäsi, mutta perusseuraaminen ja käännökset menivät täysin ilman kontaktia. Tässä virhepisteemme:

2. Pujottelu edestakaisin: 1 virhepiste, puutteelinen yhteistyö
Kontaktin puute, Peppi harhautui välillä pahastikin sivulle.

8. Istu, 1 askel istu, 2 askelta istu, 3 askelta istu: 1 virhepiste, puutteellinen yhteistyö
Minusta tämä oli yksi niitä harvoja kylttejä, joka meni hyvin. :o Mutta ei se näköjään mennyt. En tiedä, mitä tässä mahtoi tapahtua. Ehkä Peppi ennen ensimmäistä istumista haahuili jotain, muuta en keksi.

10. Koira eteen, oikealta sivulle, istu: 10 virhepistettä, tehtävävirhe
Pyysin Peppin eteen istumaan ja se jäi aika vinoon. Jäin siihen miettimään, että uusia ei kannata, koska vinoudesta menee vain 1 virhepiste. Aikani siinä pohdin ja ehkä jotain liikahdinkin, niin Peppi liikahti perässä, nosti hieman peppuaan ja istui uudelleen. Sitten taas pohdin, että meneeköhän tuosta nyt enemmän virhepisteitä. Aivot kuitenkin kävivät hitaammin kuin kroppa ja huomasin jo ohjaavani Peppiä sivulle. Olisi tehtävän varmaan siinä vaiheessakin vielä voinut uusia, mutta en vaan osannut ajatella asiaa. Enkä tosiaan ollut varma, minkä arvoinen virhe tuo uudelleen istuminen oli. Myöhemmin radalla kyllä tajusin sen olevan 10 pisteen arvoinen, mutta sitten oli jo myöhäistä. Vaikea tehdä noin nopeita päätöksiä. ;)

11. Täyskäännös vasempaan: 1 virhepiste, koira estää tai häiritsee ohjaajaa
Tässä kohtaa Peppi vaihteeksi edisti, joten tönäisin sitä jalallani kääntyessäni.

12. Spiraali vasemmalle: 1 virhepiste, merkin koskettaminen
Viimeisessä rundissa jätin Peppille liian vähän tilaa ja sen jalka kosketti kartiota.

Yhteensä 86 pistettä. Sentään 9 pistettä enemmän kuin ekoista kisoista. Ihan kiva, että saatiin hyväksytty tulos, päivän tavoite siis saavutettu. :) Hyvää oli se, että Peppi ei istunut käännöksissä, ja huonoa se, etten näköjään vieläkään osaa antaa Peppille tarpeeksi tilaa noiden kartioiden välissä. Seuraaminen taas oli enemmän kuin huonoa. Muistan kun viime kesänä usein treenasin pihalla Peppin kanssa seuraamista: se oli innoissaan, piti kontaktin ja kulki oikeassa paikassa. Nyt tuo kaikki on unohtunut. :( Ei kai se mitenkään yllättävää ole, kun ei olla juuri treenattu, mutta kurjaa silti. Täytyy aloittaa homma alusta. Toivottavasti saan Peppin taas innostumaan seuraamisesta.


Yksi hyväksytty tulos tarvitaan vielä alokasluokasta. Josko päästäisiin taas uudelle kymmenluvulle. :) Odotan jo avointa luokkaa, kun siinä suoritus tehdään ilman hihnaa. Helpottaa sekin huomattavasti Peppin orientoitumista ja myös omaa olemista.

2 kommenttia:

  1. Onnea hyväksytystä tuloksesta! Oletteko tulossa Tampereelle mihinkään rally-kisoihin..? Siellä taitaa olla useammatkin nyt kevään mittaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Tuo 5.5. vähän houkuttelisi, kun samana päivänä on kahdet kisat. Muihin Tampereen kisoihin en pääsisikään, kun ne on samaan aikaan koiratanssikisojen kanssa.

    VastaaPoista