keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Hallittava HTM ja vikkelä freestyle

Ollaan ahkerasti taas harjoiteltu koiratanssiliikkeitä kotona aivan liian pienen maton päällä. Sain viime viikolla tehtyä koreografiat paperille ja nyt pari päivää olen koittanut tehdä yksittäisiä liikkeitä ja liikkeiden vaihtoja musiikkiin. Pitäisi kyllä ensin opetella koreografiat, omat liikkeet ja suunnat ulkoa ennen kuin ottaa koiran mukaan, koska nyt sain joka liikkeen jälkeen vilkaista paperia. Mutta kyllä tuosta jo vähän sai käsitystä, että mikä onnistuu ja mikä ei.

Iitan kanssa harjoittelin HTM-ohjelmaa, koska en vieläkään ole päättänyt minkä musiikin kanssa mennään freestyle-kisoihin. Ilmoitin Iitan Lempäälään ainoastaan HTM-kilpailuun ja kun olin sen tehnyt, olin tosi tyytyväinen päätökseeni. Vielä tyytyväisempi olen näiden parin päivän treenien jälkeen. Iitan HTM-ohjelmasta taitaa jopa tulla jotain ja vieläpä ilman suurempaa tuskaa. Iita seuraa TOSI hyvin! Ja nyt tarkoitan seuraamisella muitakin positioita kuin sitä perinteistä vasemmalla puolella seuraamista. Kyllä HTM taitaa ehdottomasti olla Iitan laji. Niin ja myös minun lajini. ;) Vielä kun lauantaina päästään taas pitkästä aikaa hallille, niin saadaan tehdä ihan oikeassa mittakaavassa. Odotukset on korkealla. Ohjelmassa on yksi tosi vaikea kohta, mutta kunhan pääsen kokeilemaan sitä hallille, niin tiedän onko sillä toiveita onnistua. Onnistuessaan se toisi kyllä näyttävyyttä ja vaihtelua ohjelmaan.

Iitan HTM-ohjelma sisältää näillä näkymin seuraavat positiot ja suunnat (sekä vauhdit):

seuraa (vasemmalla sama rintamasuunta) - eteenpäin (hitaasti, normaali ja juosten) ja paikallaan ympäri
heel (vasemmalla vastakkaiset rintamasuunnat) - eteenpäin, peruutus ja paikallaan ympäri
edessä (poikittain edessä, rintamasuunta oikealle) - eteenpäin (laukaten) ja ristiaskeleet oikealle
väli (jalkojen välissä sama rintamasuunta) - eteenpäin, peruutus, paikallaan ympäri ja ristiaskeleet oikealle
viereen (oikealla sama rintamasuunta) - eteenpäin

On siinä jo aika paljon alokasluokan ohjelmaan. Tai ainakin pitäisi olla. Viereen-positiota Iita ei vaan osaa, joten voi olla, että sen joudun jättämään pois. Ei sitä olisikaan kuin parin sekunnin pätkä. Heel-käskyä Iita ei osaa, mutta kun minulla on käsi tietyssä asennossa, se osaa tulla oikeaan kohtaan ja pysyy siinä tosi hyvin. Muuten sanoisin Iitan kyllä osaavan nuo. Vaihdot vaan pitää opetella hyvin ja tehdä rauhassa, etten itse sitten sössi siinä. En malta odottaa, että päästään hallille!

Peppin freestyle-ohjelma onkin sitten huomattavasti haastavampi. Siis minulle! Musiikki on niin nopea, eli Peppille juuri sopiva. En ymmärrä miten ikinä ehdin käskyttämään tarpeeksi tiheään ja itse liikkumaan tarpeeksi nopeasti. Peppi kyllä osaa liikkeet ja tekee ne heti käskystä, joten luulen, että Peppin ohjelman harjoittelu tapahtuu pääosin ilman koiraa ja sen onnistuminen riippuu täysin itsestäni. Tosin jalan yli hyppyä täytyy vielä harjoitella ja olisi kyllä kiva saada opetettua selän yli hyppykin, mutta edes joku hyppy tuohon ohjelmaan täytyy saada. Käskyttäminen tulee kuitenkin olemaan kaiken a ja o, sillä Peppillä menee pasmat heti sekaisin, jos on sekunnin murto-osakin, ettei se tiedä, mitä sen pitäisi tehdä.

Nyt tajusin, että epävirallisiin kisoihin on enää 3 viikkoa aikaa. :o Pukeutumistakin pitäisi miettiä. Eihän sillä ohjelmalla niin väliä, pääasia että vaatteet on kunnossa. ;) Ei kai, oikeesti, pitäisköhän mun jättää osallistumatta Iitan kanssa freestyle-kilpailuun..? Kun eihän meillä ole ohjelmaakaan. Mahtaako Peppin ohjelmakaan ehtiä tulla valmiiksi. Huonolta näyttää. Hui. Meillä on vaan kolme hallitreenikertaakin ennen kisoja. Heh, yksi kerta jokaiselle ohjelmalle. Just.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti